PDA

Zobacz pełną wersję : Problem ze Światłami

Mess
02-04-09, 20:16
Witam moi Kochani mam problem ze swiatłami. I nie wiem co moze byc przyczyna ,a mianowicie.JEzeli stoje przed samochodem zarowka od pasazera a dokladnie swiatła mijania słabiej swieci.PO drugie gdy odłacze zarowke od kierowcy to od pasazera wogole swieci do kitu.Po podlaczeniu zarowki od kierowcy od pasazera swieci lepiej.Ale ma mniejsza skutecznosc niz ta od kierowcy i do widac bardzo.Obecnie zamonotwane sa zarowki OSRAM h4 NIGHTBREAKER a były PHILIPS +30 i tez tak samo.Prosze o pomoc.Kable sprawdzalem a nawet wymienialem i to samo.

Lepiej swieci lampa (jak siedzimy w samochodzie) to lewa niz prawa. i w momencie przelanczania z dlugich na krotkie po przytrzmaniu dzwigni przełacznika w lewej juz sie zaswieca krotka (czyli krotka swieci rowno z dluga) a w prawej dopiero po puszczeniu przelacznika i prawa sie zaswieca wolniej. ech. przekazniki wmontowalem i dalej to samo wie ktos cos na ten temat?

Chodzi o d13b2 HB (żaba)

marcocivic1
02-04-09, 22:28
Ja bym zaczal od sprawdzenia miernikiem napiecia w kostkach i czy masa jest ok

Mess
02-04-09, 22:39
a wiec tak masa ok na mierniku na stykach swiatel po 14.23 a na drugim 14.22

Chipsy2
02-04-09, 23:03
Sprawdzałeś na obciążeniu ? Czyli z podłączoną żarówką czy bez żarówek ?

Mess
02-04-09, 23:16
oj nie jestem debil na podlaczonych zarowkach i na nie podlaczonych zarowkach.Ale podejzewam manetke przy kierownicy ze ona cos miesza