Zobacz pełną wersję : Jaki olej wybrać??? Bo mam dylemat!!!
Silnik D16A9 po remoncie kapitalnym mam pierwszy syntetyk zalany juz do jazdy i nadeszła wymiana a był to mobil ale że jest najczęsciej podrabianym olejem na świecie chciał bym go zmienić i tutaj mam dylemat:
Valvoline VR1 Racing vs. Motul 8100 X-cess
Proszę o rady i opinie no i najlepiej jak by ktoś śmigał na wymienionych olejach i się wypowidział ale nikomu nie bronię wyrazić swojego zdania :D
co kolwiek nie wlejesz będzie dobrze(prócz lotosa) każdy olej jest podrabiany. Różnica jest tylko miedzy mineral/pó łsyntetyk/ syntetyk. Ja osobiście mimo podrasbiania polecam mobila. Na vavoline nigdy nie jeździłem.
siemens_15
03-06-09, 02:18
Wlej motula i będziesz mega zadowolony. Pogadaj z Tencio
co kolwiek nie wlejesz będzie dobrze(prócz lotosa) każdy olej jest podrabiany. Różnica jest tylko miedzy mineral/pó łsyntetyk/ syntetyk. Ja osobiście mimo podrasbiania polecam mobila. Na vavoline nigdy nie jeździłem.
wcale to tak nie jest. olej mineralny i polsyntetyczny są bardzo podobne.
no są prawie podobne ale nie takie same są nawet ze soba mieszalnie niektóre. Chodziło mi głównie o to że nie wazne czy zalejesz motul czy castrol czy z dupy rysia olej ważne aby wybierać między minerał/pół.synt/syntetyk a nie pomiędzy nazwami(prócz oleju z lidla słynnego zabójcy silników).
Podepnę się do tematu, żeby nie zakładać nowego. Czy Mobil 1 jest także sprzedawany w opakowaniach GM (opel)? W jednej hurtowni dostałem informację, że to ten sam olej tylko lany do różnych opakowań, ten oplowski nawet wychodzi ciut taniej. Spotkaliście się z czymś takim?
Motul x6100 czy jakoś tak, nie pamietam etykietki ale jeżdzę na nim jest git :>
skolopendra
13-06-09, 12:08
więcej info znajdziecie tu:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=19768