Zobacz pełną wersję : centralny problem z podlaczeniem kierunkowskazow...
witam mam taki problem zalozylem centralny zamek w civicu Vgen z pilota ale nie wiem jak podpiac kierunki ... z centralki jest jeden kabel + ktory trzeba podpiac pod kierunki ale jak podepne pod lewy i prawy to jak zalanczam np. prawy to migaja wqszystkie bo sa zmostkowane przez ten kabel z centralki. macie jakis pomysl jak to podpiac ?
Ja u siebie dałem 2 diody prostownicze (groszowe sprawy) robisz taki rozgałęźnik jak literka "Y" i diody przepuszczają Ci prąd tylko w jedną stronę od centralki na kierunki.
no wlasnie tak myslalem jutro kupie i zrobie dzieki:P
Pamiętaj o odpowiednim kierunku wstawienie tych diod
Podepnę się do tematu... Kierunki w Civicu VI, a raczej kable od nich są w jakieś kostce pod kolumna kier. czy tylko w kostce w awaryjnych? I jakie to mają być diody? 3A wystarczą?
pzdr,
3 A spokojnie wystarczą ( takie zakładam prawie codziennie ) . A przewody powinny być też w kostce pod kolumną kierownicy
Mogłby ktos powiedzieć jeszcze gdzie szukac kabla do prawych kierunkowskazów? Do lewych znalazłem 2 kabel od prwej strony w kostce (niebiesko-zielony chyba.) poznałem po zanikającym sygnale +12V, lewy działa, pulsujący był też obok tego, ale nie działa ;/ Ma ktoś może kolory tych kabli? A może gdzieś indziej szukać? Civic '99 1.4iS 5D
pzdr,