Zobacz pełną wersję : SAMODIAGNOSTYKA
kelly bundy
22-02-06, 13:16
Witam,mam pytanie na temat SAMODIAGNOSTYKI.Mam Civica z 1998 roku 1.4i 5d kod silnika D14A8 i wlasnie tu mam problem bo na tym wykazie modeli nie ma takiego Civica z takim kodem silnika,czy w tym wypadku w tym modelu idzie tez przeprowadzic samodiagnostyke? Druga sprawa to Lampka ostrzegawcza na desce rozdzielczej z kturej odczytuje sie kody usterek,czy to chodzi o tzw. CHECK ENGINE? ta lampka miga i z niej sie odczytuje te kody? ufff Dziekuje za odpowiedzi.
Tak wlasnie z tej lampki sie odczytuje kody ... Samodiagnostyke robisz tak samo wszedzie.
kelly bundy
22-02-06, 13:24
Dzieki.Postaram sie to zrobic na wiosne.
[ Dodano: Sro 22 Lut, 2006 ]
jeszcze jedno pytanie,czy jak mi sie nie oswieca CHECK ENGINE to jest sens robic Samodiagnostyke? jak sie nie oswieca to znaczy ze wszystko jest ok,czy tak?
to moze sie podepne odrazu do pytania.Przed chwila robilem samodiagnostyke i kontrolka check caly czas sie swieci nie miga czyli bledow nie ma.Ale caly czas miga kontrolka srs czy to normalne ??Civic coupe 95r d16z6
To ze check sie pali to nie wiem.U mnie jak robilem to sie nic takiego nie zapalalo.Mi sie pali srs caly czas a jak robilem diagnostyke to migal policzylem ile bo to oznacza kod usterki.Lista tych kodow jest na forum pozdro
tyle ze SRS miga caly czas bardzo szybko i bez przerwy, z 2 razy na sekunde
Wpisz w wyszukiwarce samodiagnostyka to cos na pewno znajdziesz konkretnego co i jak ale z tego co pamietam to najpierw powinien byc dlugi blysk a pozniej kilka krotkich powodzenia
temat o samodiagnostyce jest jeden duzy i kilka mniejszych i nie widze potrzeby ciagniecia tego samego od nowa.
Proponuje poszukac info na forum, a potem pytac w poprzednim temacie, gdzie wiele bylo tlumaczone juz.
A widze ze kazdy to chce, aby jemu indywidualnie wytlumaczyc, zeby miec 100% pewnosc, ze jak innym to i mi, a potem 100 razy pytanie o to samo w jednym temacie...
zamykam