PDA

Zobacz pełną wersję : SAMODIAGNOSTYKA

kelly bundy
22-02-06, 13:16
Witam,mam pytanie na temat SAMODIAGNOSTYKI.Mam Civica z 1998 roku 1.4i 5d kod silnika D14A8 i wlasnie tu mam problem bo na tym wykazie modeli nie ma takiego Civica z takim kodem silnika,czy w tym wypadku w tym modelu idzie tez przeprowadzic samodiagnostyke? Druga sprawa to Lampka ostrzegawcza na desce rozdzielczej z kturej odczytuje sie kody usterek,czy to chodzi o tzw. CHECK ENGINE? ta lampka miga i z niej sie odczytuje te kody? ufff Dziekuje za odpowiedzi.

Mystek
22-02-06, 13:22
Tak wlasnie z tej lampki sie odczytuje kody ... Samodiagnostyke robisz tak samo wszedzie.

kelly bundy
22-02-06, 13:24
Dzieki.Postaram sie to zrobic na wiosne.

[ Dodano: Sro 22 Lut, 2006 ]
jeszcze jedno pytanie,czy jak mi sie nie oswieca CHECK ENGINE to jest sens robic Samodiagnostyke? jak sie nie oswieca to znaczy ze wszystko jest ok,czy tak?

rafalb33
22-02-06, 14:29
to moze sie podepne odrazu do pytania.Przed chwila robilem samodiagnostyke i kontrolka check caly czas sie swieci nie miga czyli bledow nie ma.Ale caly czas miga kontrolka srs czy to normalne ??Civic coupe 95r d16z6

zed
22-02-06, 14:45
To ze check sie pali to nie wiem.U mnie jak robilem to sie nic takiego nie zapalalo.Mi sie pali srs caly czas a jak robilem diagnostyke to migal policzylem ile bo to oznacza kod usterki.Lista tych kodow jest na forum pozdro

rafalb33
22-02-06, 19:48
tyle ze SRS miga caly czas bardzo szybko i bez przerwy, z 2 razy na sekunde

zed
22-02-06, 21:40
Wpisz w wyszukiwarce samodiagnostyka to cos na pewno znajdziesz konkretnego co i jak ale z tego co pamietam to najpierw powinien byc dlugi blysk a pozniej kilka krotkich powodzenia

LIO
22-02-06, 22:16
temat o samodiagnostyce jest jeden duzy i kilka mniejszych i nie widze potrzeby ciagniecia tego samego od nowa.
Proponuje poszukac info na forum, a potem pytac w poprzednim temacie, gdzie wiele bylo tlumaczone juz.
A widze ze kazdy to chce, aby jemu indywidualnie wytlumaczyc, zeby miec 100% pewnosc, ze jak innym to i mi, a potem 100 razy pytanie o to samo w jednym temacie...
zamykam