Zobacz pełną wersję : Problem z tankowaniem
Hej. jestem szczęśliwym posiadaczem (od 2 dni) Hani V gen. coupe z silnikiem 1,6 Vtec. Pojechałem zatankować i tu mały zonk. Co chwile wybija mi "pistolet". Próbowałem wkładać go na różne sposoby i nic. Dalej wybija. Czy może to być wina zatkanego przewodu odpowietrzania?? Jeśli tak to jak go przeczyścić?? Pozatym z tego co wiem to zbiornik ma 45 litrów. Miałem prawie na rezerwie i do poełna zalałem tylko 27 litrów. Czy to normalne?? Z góry dzięki za odpowiedź
siemka
bylo na forum o tym :p
musisz przekrecic pistolet w lewo o 45st. tak jakbys lal "do tylu" ja tak robie i mi juz ani raz nie odbilo, z ta rezerwa to tez raczej normalka, nie wiem dlaczego tak jest ale ja tez tak mam i wiele innych osob, jak mialem na rezerwie to weszlo 35 a jak bylo przed rezerwa to 30
po prostu go włóz i sie o niego oprzyj:d i nie bedzie problemów
też zanim obczaiłem jak "krzywo i mocno" wkładac pistolet do tankowania stałem na stacji z 10 minut i lalem po proszeczku;p Dziwnie sie patrzyli ludzie
a rezerwa w V genie... :D ja ostanio od momentu kiedy sie wskazowka polozyla zrobilem 100km :P
poszukja na forum bylo i o tym jak trzymac pistolet i o rezerwie