Zobacz pełną wersję : Czy ktos robil reset w EK3?
Zastanawialem sie nad opcja resetu ECU... ale w moim civic'u nigdy jeszcze nie wlaczyl sie wentylator, wiec nie sadze ze jak zostawie go na luzie po resecie to sie zalaczy...
Znalazlem informacje ze pojemnosc ukladu chlodzenia w moim silniku to 4,5 litra, a np w
D14A3/4 to tylko 3 litry, to ma chyba duze znaczenie.
Komu w EK3 wlaczyl sie wentylator? :]
Jesli jest sprawny to sie wlaczy, nie boj bidy, moj tez przy normalniej jezdzie sie nigdy nie wlancza, ale przy resecie tak
Nie ma bola, żeby się nie włączył na postoju. Pewnie zajmie mu to trochę dłużej, ale temperatura nie może przecież rosnąć w nieskończoność 8)
Mam nadzieje ze sie wlaczy na postoju. Bo nawet jak stoje w korku w miescie w srodku lata, to wskazowka temp w polowie skali i wentylator ni huhu ;P
musi sie wlaczac
moze tak cicho chodzi ten twoj wentylator ze go nie slyszysz :D
to wskazowka temp w polowie skali i wentylator ni huhu ;P
To, że wksazówka jest w połowie skali, nie oznacza, że wentylator się nie załącza (a jest wręcz całkiem odwrotnie). Ona nie ma prawa powędrować wyżej - oznczałoby to, że silnik się przgrzewa. Może Ty nawet nie wiesz, że wencik pracuje 8)
mi sie wydaje ze bym uslyszal, chociazby jak parkuje ze cos bangla pod maska...
ale moze macie racje ;) jakbym robil reset to napisze ile czekalem :D
ja czekałem ok 30 minut i w koncu sie załączył ;)