Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wysowana antena

pizmak
31-03-09, 09:02
witam
zakupilem oryginalna antene do Vgena ale nie wiem co i jak trzeba bodłączyć żeby sie ona wysówała po zapłonie bo wychodzi z niej tylko kabel antenowy. Chyba trzeba podłączyć niebieski kabelek z radia ale nie wiem gdzie go podpiac na antenie :/

glodny86
31-03-09, 09:21
niebieski kabelek przy radiu jest od wzbudzania wzmacniacza a raczej nie do anteny...!
poprostu antena moze nie jest automatyczna...:D sprobuj recznie wysowac...:)

pizmak
31-03-09, 09:26
na tym kabelku jest +12v wiec moze ta antene tez jakos pobudza

sebush
31-03-09, 20:20
Niebieski kabel jest do automatycznej anteny, a mozna go tez uzyc do pobudzenia wzmaka,kondensatora. Ale pierwsze slysze ze antena Vgen sie automatycznie wysuwa :confused:

mbroberto
31-03-09, 22:01
Ja mam elektryczna antene i wysuwa sie w dwa polozenia.moze wyjsc cala a jak jedziesz szybko to aby sie nie giela naciskasz przycisk i chowa sie do polowy :) Przycisk mam w kabinie obok przycisku do regulacji swiatel na konsoli srodkowej.
Kolego pizmak a gdzie masz zamontowana antene??Ja mam ja zamontowana przy klapie bagaznika.Podaj mi adres mailowy to wysle Ci foto poradnik jak wszystko spiac :)

Nowy Kubi
31-03-09, 23:04
Ja mam elektryczna antene i wysuwa sie w dwa polozenia.

Ja mam ja zamontowana przy klapie bagaznika.Podaj mi adres mailowy to wysle Ci foto poradnik jak wszystko spiac

Albo masz jakąś bardzo dziwną wersję, albo masz nieoryginalną antenę. Europejskie i amerykańskie miały antenę w słupku przednim, niezależnie od wersji nadwozia.

mbroberto
31-03-09, 23:28
Mialem w slupku ale ja wyciagnalem,zaspawalem miejsce i mam czysty slupek.A antene kupilem od innego forumowicza.Ale przycisk do wysuwania jest orginalny bo pasuje w ten tunel idealnie tak samo jak antena w dziurki w bagazniku od strony kierowcy.

LechuLK
02-04-09, 23:58
Ciekawe w sumie raczej zbędny bajer ale jaki lans :D Wsiadasz i antena się wysuwa :D U mnie antena dosyć ciężko wysuwa się ręcznie także wydaje mi się, że to byłaby kolejna rzecz która mogła by się popsuć albo po jakimś czasie nie działać do końca tak jak powinna. Potwierdzi ktoś jeszcze czy antena automatyczna występowała w V gen. Jeżeli tak i ktoś taką ma to jak to się sprawuje.

mbroberto
03-04-09, 10:52
Moja siedzi w aucie od ponad roku i sprawuje się bardzo dobrze.Zasięg na wysuniętej antenie jest rewelacyjny.Jak obniżę do połowy to jest taki jak przy oryginalnej antenie.

pizmak
03-04-09, 20:39
mbroberto ja mam antene w słupku wyslij fotki z opisem jak to u Ciebie dziala moze w mojej antenie da sie zmontowac takie cudo
mejl: rudy5510@o2.pl

mbroberto
03-04-09, 22:10
Kolego pizmak poszly foty z opisem jak zrobic (dostalem je od kolegi od ktorego kupowalem antene) dziala napewno ten sposob :)

karpik85
05-04-09, 23:25
Kolego Pizmak ja jeszcze raz tak dla pewności zapytam: udało Ci się kupić elektryczną antene do V gen ? To jest antena do sedana do bagażnika czy może montowana w słupek jak w jajku ? Jeśli w słupek to gdzie Ty ją kupiłeś ?

mbroberto
05-04-09, 23:35
Jak to mowia szukac,szukac i jeszcze raz szukac :)
Kolego pizmak czy udalo sie podpiac antenke??Czekam na info :)

sebush
06-04-09, 17:21
ja znalazlem do coupe/sedan http://allegro.pl/item603879568_antena_elektryczna_civic_coupe_sedan _92_95.html

mbroberto
06-04-09, 17:30
Wlasnie ja taka mam :) Naprawde fajnie to wyglada i bardzo dobrze dziala.

karpik85
08-04-09, 20:54
A orientuje się ktoś czy taka antena elektryczna była też w wersji do Hatchback ? Bo podejrzewam, że nie, w słupku nie ma miejsca chyba na taki gadżet.

RAFAL.SOCHO
28-05-09, 15:14
witam właśnie potrzebuję opis jak podłączyć antenę zeby się wysuwała jężeli dacie rade to proszę o pomoc na maila rafal.socho@vp.pl z góry dzieki

mbroberto
29-05-09, 16:09
Wyslalem kolego na maila foto - relacje.pozdro

pirat
29-05-09, 16:55
tu bys wstawil ta foto relacje :)