Zobacz pełną wersję : ile plynu hamulcowego podczas wymiany
Witam,
Chce sam wymienić, tylko nie bardzo wiem ile powinienem mieć pod ręką aby nie zabrakło podczas wymiany?
W manualach dostpenych w faq i ks. serwisowej nie znalazlem nic na temat pojemnosci ukladu hamulcowego.
Jak to wyglada w praktyce?
pzdr.
K.
kup sobie nie mniej niz 1.5 litra troche zostanie ale lepiej zeby zostalo niz mialo zabraknac
Nie wiem jak jest w EP3 ale w normalnym sedanie miałem zrzucony cały płyn i zalany z odpowietrzaniem konkretnym i starczyła mi butelka 0,5l i jeszcze zostało.
Na wymianę zawiozłem butelkę 1 litr i trochę mi oddali, więc litr styka. Natomiast jak mają przepłukać układ, to pewnie można więcej. Pół litra to chyba trochę mało.
Nie wiem jak jest w EP3 ale w normalnym sedanie miałem zrzucony cały płyn i zalany z odpowietrzaniem konkretnym i starczyła mi butelka 0,5l i jeszcze zostało.
No to raczej caly plyn nie zostal wymienionya tylko uklad odpowietrzon bo uklad w VII gen. hatch ma z tego co mi w ASO mowili kolo 0,8 l
No to raczej caly plyn nie zostal wymienionya tylko uklad odpowietrzon bo uklad w VII gen. hatch ma z tego co mi w ASO mowili kolo 0,8 l
Miałem wymianę robioną w ten sposób że gość spuścił cały płyn jaki był w układzie że już nic nie leciało, potem zaczął zalewać nowy i jeszcze trochę żółtego poleciało i tak po parę razy odpowietrzał i dolewał do zbiornika wyrównawczego świeży płyn. Na finishu podczas odpowietrzania leciał już tylko świeży płyn. Na wymianę też miałem przygotowany 1l płynu ale u mnie to tak wyglądało.