Zobacz pełną wersję : Sworzen górny
Witam
Mam takie pytanko czy mozna wymienic tylko sam sworzen górny czy trzeba cały wahacz? Szukałem troszeczke na forach(jeżeli słabo to przepraszam) lecz nigdzie dokladnie nie jest to napisane :(Znalazłem w manualach dokładny opis lecz nie otwieraja mi sie tam zdjecia nie wiem czy to sie dotyczy tez civicow 92-95r
skolopendra
29-03-09, 14:38
można
czy mozna wymienic tylko sam sworzen górny
Dzieki bardzo
Moze jeszcze podpowiesz jakiej firmy kupic najlepiej ten sworzen lub jakies linki
a po co wymieniac ? lepiej kupic caly wahacz. Mam oryginalne wahacze z idealnymi sworzniami po 50zl. Zapraszam na PW
...wszystko da się zrobić, można wymienić tylko nie każdy mechanik się tego podejmie, bo z tego co się orientuję to trzeba mieć jakąś specjalną 'prasę'
...ja kupując sworzeń sugerowałem się ceną, nie te najtańsze i nie te najdroższe ...jak do tej pory (rok czasu) balanga
Ostatnio u siebie robiłem cały przód, jeżeli chodzi o zawieszenie(mam foty). Wszystkie sworznie i wszystkie gumy. stare sworznie wybiłem młotkiem a nowe trzeba już na prasę(u znajomego) Dwa dni roboty i teraz jeździ się o niebo lepiej.
A prasę, to chyba powinien mieć każdy mechanik:P
...wszystko da się zrobić, można wymienić tylko nie każdy mechanik się tego podejmie, bo z tego co się orientuję to trzeba mieć jakąś specjalną 'prasę'
...ja kupując sworzeń sugerowałem się ceną, nie te najtańsze i nie te najdroższe ...jak do tej pory (rok czasu) balanga
a pamietasz moze jakiej firmy kupiles ten wahacz?
a pamietasz moze jakiej firmy kupiles ten wahacz?
...ja kupowałem sam sworzeń bez wahacza, bo wahacz jeszcze dobry, więc po co wymieniać :D
a po co wymieniac ? lepiej kupic caly wahacz. Mam oryginalne wahacze z idealnymi sworzniami po 50zl. Zapraszam na PW
co to za wahacze masz za taką kwote ?? :eek:
Na allegro można kupić wahacze za ok 80zł ale osobiście bał bym sie na nich jezdzić. Ja do siebie kupiłem firmy "555"
Mam wahacze z mojego auta oryginalne hondy.
Pytanie za "100 pkt"
Czy ten sworzeń ALLEGRO - 555 SWORZEŃ WAHACZA ACCORD CIVIC CRV CRX PRELUDE (numer aukcji 596846274) wg Was podejdzie do EJ9, 99 rok 1.4iS.
Musze wiedzieć jak najszybciej żeby do piątku zdążyło dojść kurierem bo w sobotę wymiana.
Z góry dzięki za odp.
http://www.allegro.pl/item596846274_555_sworzen_wahacza_accord_civic_crv _crx_prelude.html
Już sie dowiedziałem że ten z linku jest do dolnego wahacza
Popraw linka bo nie bangla