Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z przyśpieszeniem

Danger
29-03-09, 13:58
ostatnio zauważyłem u siebie w civic V 1,5 HB dziwny problem. nie mogę przegazować go powyżej ok 4000obrotów. ten problem występuje tylko na paliwie natomiast na gazie działa bez zarzutów!! czym to może być spowodowane?? wymieniłem świece na nowe i teraz będę zabierał się za wymianę filtru paliwa jak to nie pomoże to nie wiem bo moja wiedza jest marna jako mechanik:/ czy jest to może spowodowane zabrudzonymi przewodami paliwowymi a może pompa paliwa szwankuje?? ale z drugiej strony czemu nie ma żadnych problemów przy jeździe na obrotach poniżej 4000 obr??

skolopendra
29-03-09, 14:23
skoro popsułeś już hanie zakładając w niej gaz :cool:
to odpowiedzi poszukaj w odpowiednim dziale

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/forumdisplay.php?f=66

Danger
29-03-09, 20:25
ale przecież pisałem ze problem jest tylko podczas jazdy na paliwie a nie na gazie więc wydaje mi się że w dobrym miejscu piszę

maciek070188
29-03-09, 21:56
remoncik czeka? hehe wyszla jazda na gazie

Danger
29-03-09, 22:36
może i czeka w końcu parę ładnych latek ten samochód już ma no i najeżdżone też już sporawo. a to co na gazie się zaoszczędziło to spokojnie drugą taka hanie już bym kupił. przed chwila wróciłem z małej przejażdżki i o dziwo wszystko gra!! samochód ładnie się wkręca na obroty i nie było tego problemu przy ok 4000 obr...teraz to mnie zastanawia dlaczego tak było?? czy jest możliwe ze wina jest po stronie mieszanki paliwa?? może jakieś paprochy były?? zobaczymy czy ten problem będzie się powtarzał.

nike69
29-03-09, 23:08
bardzo mozliwe ze wlasnie filtr paliwa jest zapchany

yautja
30-03-09, 08:38
Albo był zapchany drugi wtrysk i po przegazowaniu się odetkał. Zalej profilaktycznie do baku coś do czyszczenia wtrysków.

Skoti
30-03-09, 15:42
No chyba że pompa już powoli nie domaga i nie jest wstanie podać tyle paliwa ile ma

Danger
30-03-09, 16:48
a co polecacie żeby wlać i w jakiej ilości?? dziś też nie było tego problemu tak że na razie happy jestem:)

Piterson
30-03-09, 17:34
jak nie jeździłeś długo na benzynie to wtryski mogły się pozapiekac, zalec dobrej benzyny i ew specyfik do czyszczenia wtrysków np STP, cała buteleczkę mieszasz z pełnym zbiornikiem benzyny , powinno pomóc.

Danger
06-04-09, 21:55
kurde jakiś czas był już spokój i znów ten problem na paliwie na magicznych 3500rmp:/ poczytałem sobie też trochę forum bo u mnie generalnie tez tak jest że poniżej ok 3500rmp zamula samochód a powyżej idzie jakbym zredukował bieg i tak sobie dziś wracając z pracy na krótkim odcinku pyknąłem parę samochodów na 3-jce kończąc na prędkości ponad 150km/h i to na gazie:) ale wracając do problemu wydaje mi się ze rozrząd mam przestawiony o ten jeden ząbek że w dolnej części tak zamula no chyba że panowie mechanicy potrafili s*******ić coś jeszcze...jak myślicie?

ppiotrek
26-04-09, 21:24
kolego, powiedz mi czy udało ci się rozwiązać ten problem?