Zobacz pełną wersję : Jak pomalowac skórę?
Moze ktoś wie - bo nigdzie sie nie moge doszukac - jak pomalowac skórę na konkretny kolor... Jest to mozliwe? Chodzi o taka skórę np jak tapicerka auta, obicie kierownicy. Majac np. niebieska chciałbym zafarbowac ja na czarno. Problem tez w tym by to było trwałe - tzn przy kontakcie ze skóra czlowieka/ubraniem nie zeszło od razu i nie farbowało.
Doszukałem sie farb które malują tapicerkę-plastykowa i skórzaną.Efekt jest ok ale jest niestety nietrwały...
Spotkał sie ktos z jakims sposobem?
jeżeli masz już skóre niebieską nie wydaje mi sie aby dalo rade trwale ja przerobic na inny kolor.....na samym poczatku była ona jasna i łatwo wciagnela kolorowy barwnik myśle że teraz nawet jak bys jak oddał gdzies do farbowania to nei bedzie dobre...
Pozatym wszystko rozmontowac, sciagnac z foteli, farbowac (pewnie ze 2-3 razy dla lepszego efektu i zeby kolor trwalszy byl) spowrotem naciagac na na siedzenia montowac do auta i NIEWIADOMO ILE POTRZYMA KOLOR hmmm :roll:
Chyba podobne koszta beda jakby obszyc na nowo a efekt murowany i trwaly ...
znajomy kiedys przerabial temat i powiem ze nie warto i za duzo zachodu jest to zbyt nietrwaly zabieg, spytaj sie w warsztacie ile ci dadza na to gwarancji?? jezeli ci dadza 5 lat to wejdz w to najwyzej bedzeisz przynosil im co roku tapicerke ale jak ci nie dadza gwarancji to lepiej juz kupic np na allegro skory sprzedaja w kawalkach na metry i w jakim kolorze chcesz i z tym smigasz do tapicera o od nowa szyjesz tapicerke
Nie radziłbym malować skóry.Skóra jest malowana specjanym lakierem podczas obróbki w garbarni i nie można jej trwale przefarbować.