Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda aerodeck prosze o opinie

TOMHADWAO
28-03-09, 16:21
Witam mam zamiar kupic Honde civic aerodeck 1999r 2.0i 105km disel, prosze o opinie na temat tego auta: silnik zawieszenie blacha i inne.dzieki

tronik1
28-03-09, 19:25
Silnik jest żwawy. Wystarczająco mocny aby sprawnie wyprzedzić. Blachy też są dobre. Jedyne miejsce w którym może pojawić się rdza to tylne nadkola;/ - mam ten problem. Zawieszenie jest bardzo dobre. Wielowachaczowe nie zależne. Jest komfortowo i dość sztywno. Jeździ się bardzo przyjemnie. Mam Civa 98r 2.0 diesel ale 86KM (bez intercoolera) i zbiera się sympatycznie także dodatkowe parę koni napewno nie zaszkodzi;] a dużo cięższy kombi od mojego chyba nie jest. Może z 80kg... nie jestem pewien. Common Rail się sprawdza. Silnik pracuje bardzo kulturalnie i cicho. O wiele lepiej wygląda to od silników diesla z grupy VW. Jedyna poważna awaria jaką miałem to posypała się rolka od paska klinowego. A tak to problemów nie mam. Skrzynia biegów- bomba;] biegi wchodzą bardzo lekko i nie chaczą. Ogólnie to polecam. Pozdrawiam.

TOMHADWAO
28-03-09, 22:35
dzieki no to jestem juz wlascicielem tego auta .aaaaaaaaaaaale jest to anglik co wy na tooooo????????????

suchy2004
28-03-09, 22:52
Bedziesz przekladal czy jak??

TOMHADWAO
28-03-09, 23:54
zle mnie zrozumiales Hania jest robiona w angli bo jest jeszcze japnska wersja . chodzi mi o to czy silnik rovera jest kool????????????????????

qba1983
29-03-09, 09:20
wszystkie aerodecki i 5d byly robione w anglii... 3d i 4d byly robione w japonii, a 2d w ameryce...
za to diesle byly tylko w angielskiej wersji, wiec nie znajdziesz japonskiego diesla;)

tronik1
29-03-09, 11:16
Przyzwoite są te diesle. Nic nie mam do niego a wcześniej jeździłem francuskimi dieslami i miałem do czynienia z VW. Nic dodać nic ująć. Ja go polecam. Jest oszczędny dynamiczny i nie ma z nim problemów.

TOMHADWAO
29-03-09, 13:18
Dzięki za info więc ją biore i już jestem właścicielem Hani .mam wielu znajomych co mi ją polecali ale w dislu nikt nie ma tylko benzynki.stąd moje pytania jeszcze raz dzięki.

suchy2004
29-03-09, 15:26
"Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem";p
A tak na serio gratulacje nowego zakupu, oby służył jak najlepiej.
I nie zapomnij się nim pochwalić w odpowiednim dziale.

TOMHADWAO
29-03-09, 20:53
No napewno sie pochwale jest to autko z belgi ktore bedzie zdzierało polski asfalcik już od czwartku .Suchy to gdzie mam sie chwalic ?????????????????? pozdrowionka

DamianPietras
30-03-09, 10:57
ja też nie narzekam

Common Rail się sprawdza.

:confused::D w naszych silnikach nie Common Rail :p:p:p jest zwykła pompa rotacyjna dopiero w noszym silniku 1.7 i najnowszym 2.2 . W konstrukcji Rovera nie było CR :D:D , nie ma co , gdzieś to wyczytał hahahaha.....

tronik1
30-03-09, 15:38
A to sorki;] byłem przekonany że jest Common Rail. A nawet nie wiem gdzie się tego dowiedziałem ale obiło mi się to o uszy:/
ale chodzi bardzo ładnie silnik. Kulturka jest na przyzwoitym poziomie.

suchy2004
30-03-09, 17:47
Suchy to gdzie mam sie chwalic ?????????????????? pozdrowionka

Oczywiście tutaj :D
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/forumdisplay.php?f=59