Zobacz pełną wersję : Honda aerodeck prosze o opinie
Witam mam zamiar kupic Honde civic aerodeck 1999r 2.0i 105km disel, prosze o opinie na temat tego auta: silnik zawieszenie blacha i inne.dzieki
Silnik jest żwawy. Wystarczająco mocny aby sprawnie wyprzedzić. Blachy też są dobre. Jedyne miejsce w którym może pojawić się rdza to tylne nadkola;/ - mam ten problem. Zawieszenie jest bardzo dobre. Wielowachaczowe nie zależne. Jest komfortowo i dość sztywno. Jeździ się bardzo przyjemnie. Mam Civa 98r 2.0 diesel ale 86KM (bez intercoolera) i zbiera się sympatycznie także dodatkowe parę koni napewno nie zaszkodzi;] a dużo cięższy kombi od mojego chyba nie jest. Może z 80kg... nie jestem pewien. Common Rail się sprawdza. Silnik pracuje bardzo kulturalnie i cicho. O wiele lepiej wygląda to od silników diesla z grupy VW. Jedyna poważna awaria jaką miałem to posypała się rolka od paska klinowego. A tak to problemów nie mam. Skrzynia biegów- bomba;] biegi wchodzą bardzo lekko i nie chaczą. Ogólnie to polecam. Pozdrawiam.
dzieki no to jestem juz wlascicielem tego auta .aaaaaaaaaaaale jest to anglik co wy na tooooo????????????
Bedziesz przekladal czy jak??
zle mnie zrozumiales Hania jest robiona w angli bo jest jeszcze japnska wersja . chodzi mi o to czy silnik rovera jest kool????????????????????
wszystkie aerodecki i 5d byly robione w anglii... 3d i 4d byly robione w japonii, a 2d w ameryce...
za to diesle byly tylko w angielskiej wersji, wiec nie znajdziesz japonskiego diesla;)
Przyzwoite są te diesle. Nic nie mam do niego a wcześniej jeździłem francuskimi dieslami i miałem do czynienia z VW. Nic dodać nic ująć. Ja go polecam. Jest oszczędny dynamiczny i nie ma z nim problemów.
Dzięki za info więc ją biore i już jestem właścicielem Hani .mam wielu znajomych co mi ją polecali ale w dislu nikt nie ma tylko benzynki.stąd moje pytania jeszcze raz dzięki.
"Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem";p
A tak na serio gratulacje nowego zakupu, oby służył jak najlepiej.
I nie zapomnij się nim pochwalić w odpowiednim dziale.
No napewno sie pochwale jest to autko z belgi ktore bedzie zdzierało polski asfalcik już od czwartku .Suchy to gdzie mam sie chwalic ?????????????????? pozdrowionka
DamianPietras
30-03-09, 10:57
ja też nie narzekam
Common Rail się sprawdza.
:confused::D w naszych silnikach nie Common Rail :p:p:p jest zwykła pompa rotacyjna dopiero w noszym silniku 1.7 i najnowszym 2.2 . W konstrukcji Rovera nie było CR :D:D , nie ma co , gdzieś to wyczytał hahahaha.....
A to sorki;] byłem przekonany że jest Common Rail. A nawet nie wiem gdzie się tego dowiedziałem ale obiło mi się to o uszy:/
ale chodzi bardzo ładnie silnik. Kulturka jest na przyzwoitym poziomie.
Suchy to gdzie mam sie chwalic ?????????????????? pozdrowionka
Oczywiście tutaj :D
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/forumdisplay.php?f=59