PDA

Zobacz pełną wersję : maglownica Vgen - problem

mozes
28-03-09, 15:05
Witam.
Mam pytanie - kupiłem maglownicę ze wspomaganiem i podczas wymiany okazało się, że ta maglownica która jest zamontowana w aucie posiada podłączenie do 3 węży a kupiona przeze mnie tylko 2 wejścia/ na 99% od VI generacji/. Teraz pytanie czy można wywalić chłodniczkę płynu ponieważ 3-cie wejście w starym maglu właśnie jest od tego no i czy te wyjścia w "nowym" maglu będą pasowały do końcówek od obecnej starej maglownicy.
Proszę o info, może ktoś już robił taką zamianę maglownic.
pozdr

piotrstrojek
28-03-09, 17:29
Powiem Ci tak... wczesnie miałem D13B2 ze wspomaganiem i nie miałem chłodnicy płynu tylko po prostu kawałek gumowej rurki. Teraz mam EG4 D15B2 i mam chłodnicę. Gdzieś wyczytałem na forum że bardzo ona do szczęścia potrzbena nie jest i myślę że nie musi jej być...

Mati_1979
28-03-09, 17:31
Dużo ludzi wywala tą chłodniczkę i nie ma żadnych problemów

mozes
28-03-09, 17:38
[/quote]
Dużo ludzi wywala tą chłodniczkę i nie ma żadnych problemów
Ok mogę ją wywalić do szczęścia nie jest mi potrzebna teraz jeszcze pytanie - czy końcówki przewodów ciśnieniowych te którę idą od pompy do magla i ten z pompy do zbiorniczka mają takie sam końcówki czy się różnią średnicą?
Wie ktoś? :)
pozdr

mozes
19-04-09, 19:03
Odkopię ten temat i sam sobie :) odpowiem
Maglownica z VI gen pasuje do V gen - rożni się krzyżakiem kolumny kierowniczej. Końcówki przewodów ciśnieniowych mają identyczne rozmiary "zasilający" maglownicę jest na klucz 14, "odpływ" jest na klucz 17. jeżeli ktoś posiada w V genie chłodnicę płynu wspomagania nie musi jej wcale demontować ale jest konieczność "zaślepienia" najcieńszego wężyka ponieważ w układzie wspomagania z chłodzeniem zbiorniczek wyrównawczy posiada 3 króćce natomiast bez chłodzenia 2 króćce. Reszta pasuje plug@play.
Mam nadzieję, że komuś się przydadzą te informacje.
pozdr

marcin_g2
31-08-09, 20:52
no i git:D tez mam do wymiany maglownice i zastanawialem sie nad kupnem od VI gena bo moze byc mniej wytluczona... krzyżak kupowaleś też od VI gena?? i czy siada na starą kolumne kierowniczą bez problemu??

mozes
01-09-09, 15:26
kupiłem magiel od VI gena ale już był z krzyżakiem i porównywałem mój stary krzyżak to jeżeli chodzi o stronę kolumny to V i VI gen mają identyczną średnicę ale właśnie różni się średnica w same maglownicy.
pozdr