PDA

Zobacz pełną wersję : Podłączenie siłownika.

raq22100
27-03-09, 09:14
Witam,

kończe montaż sterownika do CZ, montuje siłownik do drzwi kierowcy. Nie wiem jak podłączyć siłownik, do czego, ale pozniej dam fotke drzwi to może coś wymyślicie xD

Ale do drzwi kierowcy idą 3 kable: pomierzyłem napięcia na tych kablach.
1) masa cały czas
Otwarcie:
1) +
2) -
Zamknięcie
1) -
2) +

Zamówiłem już niestety siłownik typu master ;/ Bedzie możliwość podłączenia? DObrze będzie jeśli wykorzystam 2 kable z tego siłownika (niebieski i zielony) i przy otwarciu an jednym będzie + a na 2 - a przy zamknięciu na odwrót, bedzie wszystko działało??

Jeszcze jedno mam te kable przeciąć do idą do zamka kierowcy czy tylko się wpiąć? Chcę aby po otwarciu kluczykiem też otwierały się wszystkie zamki.

pozdrawiam,

No to już ostatnie pytania ;D

pozdrawiam,

bracho1978
27-03-09, 14:48
Tu zerknij morze coś podpowie http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=26253

A gdzie znalazłeś u siebie centralkę

raq22100
28-03-09, 19:22
Te zdjęcia widziałem, ale kurde tam nie ma pokazanych cały drzwi, co to wogle za druty 2 idą w prawą strone? Ja mam jeden to otwierania drzwi od wewnatrrz, i jedne drut idzie w gore do tego 'ciućka' ;D Co do centralki to jej nie znalazłem... Slyszałem że jest w drzwiach u pasażera albo pod radiem, nie wiem, nie sprawdzałem, znalazłem tylko kable w drzwiach i w kostce koło nóg kierowcy.

pozdrawiam,