Zobacz pełną wersję : prosze o rady( po zakupie samochodu)
witam. niedawno kupilem civica 5 g coupe. jest to mój pierwszy samochód wiec bardzo bym prosił o sugestie co musi w nim zrobic na pierwszym miejscu mechanik by samochód słuzył jak najdłuzej, jeśli ktoś się orientuje moze tez napisac jaki mniej wiecej bylby koszt tych napraw itp
no to standard : przeglady : zawiecha : wymiana oleju : filtrow :) : pasek rozrzadu to na poczatek przy za kupie auta dosc wazne tak mysle :) ale mechanikiem nie jestem
Kolego zaczym otworzysz nowy temat sprawdź gdzie go umieszczasz bo to nie ten dział od tego jest techniczny a po drugie poszukaj trochę na forum jest tego dużo
- rozrząd i napinacz
-olej
-sprawdzić świece i przewody
przenoszę temat we właściwe miejsce
jak i rozrząd to i pompa wody bo robota ta sama.
no i jak wiadomo. sprawdzić zawieszenie
Wymienić filtry(powietrza, oleju + olej, paliwa)
świece, kable (jeśli jest taka potrzeba)
Ja jeszcze pokusiłem się o wymianę wszystkich pasków klinowych, płynu chłodniczego i hamulcowego bo Bóg jeden wie czy kiedykolwiek ktoś zadbał o ich stan;)
a jak to wszystko zsumujesz i okaże się że jest do wymiany to ci wyjdzie 2000 zł jak nie lepiej:D Same klocki, płyny, oleje, rozrząd, pompa + robota to 1000 zł na pewno:D
Hani się nie żałuje Pieniędzy :)