PDA

Zobacz pełną wersję : demontaż anteny w EJ/EK, antena wewnętrzna ?

Jan
26-03-09, 14:30
jako, że wpadła mi w ręce OEMowa zaślepka anteny chce się pozbyć patyka wystającego

jak najłatwiej wywalić antene ? da się w słupek wsadzić jakąs antene wewnętrzną ?

SpritZer
26-05-09, 23:39
Trochę odkopie temat ale mam podobne pytanie.. szukam zaślepki do anteny 5g hb czy wychodziły takie wersje? może ktoś chce się zamienić:P?? oddam swoją antenkę z montażem za zaślepkę:D

yautja
27-05-09, 14:28
http://moto.allegro.pl/item638443315_jdm_oem_honda_civic_zaslepka_anteny_ import_japonia.html

SpritZer
27-05-09, 15:20
45 zyka (z najtańszą przesyłką) trochę za dużo ale dzięki ;) może będzie kiedyś w grupowych:D

smad
31-05-09, 09:59
U siebie wyciągnąłem antenę i dziurkę zaślepiłem czarną masą uszczelniającą - dla mnie wystarczająco :D
a radia nie słucham :cool:

deRic
19-03-10, 12:24
odkopie temat chce sie pozbyc anteny, jak to najlepiej zrobic?? odkrecilem te 2 srobki ale antena wychodzi tylko kawalek i dalej nie chce. pytanie czy trzeba sciagac slupek przedni?? ktos to juz robil??

buster_11
19-03-10, 12:34
A poodczepiales wszystko?? Moze kabel gdzies sie blokuje?? Ja jak sciagalem to nie mialem problemu

deRic
19-03-10, 22:51
nie moge sciagnac przedniego slupka mocno siedzi wiec w sumie nie wiem czy jest wszystko odczepione chyba ze kabel od tej pieprzonej anteny odczepia sie gdzies indziej??

Duhon86
19-03-10, 23:23
Mam podobnie bo chciałem wyciagnąć antene i ją zaślepić, ale ni chu chu nie mogę ze słupka wyciagnąć tego "przewodu" anteny.. A na siłe tego nie chce szarpać bo się jeszcze cos rozdupcy.
Więc w sumie dolaczam się do pytania..

Tompro
20-03-10, 07:21
A odczepiliście kabel antenowy na całej drodze od radia do słupka? Pod kierownicą trzyma się w dwóch miejscach. Na pewno coś źle robicie, bo to bezproblemowo wychodzi, tylko kabel nie może nigdzie trzymać.

dzialos82
21-03-10, 11:44
...a wogóle to jest jakaś antena wewnętrzna ?radio musi grać...

Tompro
21-03-10, 13:13
...a wogóle to jest jakaś antena wewnętrzna ?radio musi grać...

U mnie za antenę robi obecnie ogrzewanie tylnej szyby. Musze przyznać, że ładnie zbiera. Poszukaj na necie o nich, bo nie mam już pudełka od swojej a nazwy nie pamiętam.

Silent
22-03-10, 22:41
jak podpiołeś kabel od anteny do ogrzewana szyby? Sam siE zastanawiałem czy montować jakąś wewnętrzną antenę ze wzmacniaczem ale jak można łatwo podłączyć się do ogrzewania to może jednak to zrobię. Jakby się dało to prosił bym o więcej informacji na ten temat.

Tompro
23-03-10, 05:49
jak podpiołeś kabel od anteny do ogrzewana szyby? Sam siE zastanawiałem czy montować jakąś wewnętrzną antenę ze wzmacniaczem ale jak można łatwo podłączyć się do ogrzewania to może jednak to zrobię. Jakby się dało to prosił bym o więcej informacji na ten temat.

Podpinasz się takim wzmacniaczem/separatorem bezpośrednio pod kable ogrzewania jak najbliżej szyby i tyle. Cała instalacja ogrzewania zostaje jak była.

dzialos82
23-03-10, 10:50
takim wzmacniaczem/separatorem bezpośrednio pod kable ogrzewania jak najbliżej szyby i tyle

...cos więcej można?...gdzie tego szukać

Tompro
23-03-10, 10:56
Ja to kupiłem na allegro. Pamiętam, że było to firmy z niemiec, ale tak jak pisałem było to ponad rok temu i nie pamiętam nazwy. Szukaj czegoś w stylu "Ogrzewanie tylnej szyby jako antena". Sam też teraz szukałem, ale nie widze nic na allegro.

patryk90
24-03-10, 12:10
a ja mam troche inne pytanie bo mam radio sony xplod ale wg mnie nie zbiera dobrze czesto szumi co moze byc powodem??

Tompro
24-03-10, 12:12
a ja mam troche inne pytanie bo mam radio sony xplod ale wg mnie nie zbiera dobrze czesto szumi co moze byc powodem??

Pewnie słaby sygnał w niektórych miejscach. Dorzuć wzmacniacz antenowy i powinno być lepiej.

patryk90
24-03-10, 12:18
znaczy co do slabego sygnalu to nie jestem przekonany bo radio zet czy rmf czesto szuma... ale chyba trzeba bedzie ten wzmacniacz zamontowac. tylko myslalem ze takie radio to juz bez kombinacji bedzie dzialac

Silent
24-03-10, 18:08
sony ogólnie ma słaby tuner radiowy tz ma słabe wzmocnienie i to pewnie dlatego. Dołożenie wzmacniacza powinno pomóc

wojtus1199
28-04-10, 20:20
Ja z kolei mam u siebei radio Pioneer DEH p5530MP i słabo mi zbiera fale. Obecnie jeżdze coupe 5 gen, poprzednio to samo radio miałem w d13b2 i chodziło bardzo dobrze, A tutaj porażka. Sprawdzałem wtyczke itp wyglada ok, ale działa do D... Myslicie ze wzmacniacz pomoże? Czy lepiej jakąś antene wew?