PDA

Zobacz pełną wersję : Czyszczenie Fujita

Skrzati
26-03-09, 00:44
Mam pytanie jak wyczyscic suchy filter Fujita??
Wiem ze woda z ludzwiczkiem moze byc i wlewac od srodka tylko czy potem nasaczyc filtr czy co zrobic??

karpik85
26-03-09, 09:40
Nie wiem jak Fujita, ale ja mam K&N i czyści sie go fabrycznym zestawem do czyszczenia. Jest to płyn do czyszczenia i olejek do nasączenia w sprayu. Jeśli Twój filtr kiedy był nowy był nasączony, to po u myciu, na sucho może nie działać prawidłowo.

patyk_lks
26-03-09, 12:35
fujita to filtr suchy. Ja swoj czyszcze sprezonym powietrzem. Żadnej wody. Najlepiej spytaj się dystrybutora fujity na polske.

karpik85
26-03-09, 12:50
Jeśli suchy to podobno można też odkurzaczem na średniej mocy, od zewnętrznej strony. Ale sprężone powietrze chyba jest skuteczniejsze.

WaSSIL
26-03-09, 14:19
czyściłem w letniej wodzie z ludwikiem i po wysuszeniu jest jak nówka i działa jak wcześniej więc nie ma się co przejmować Tylko ważne by dobrze go wysuszyć...

patyk_lks
26-03-09, 15:21
skad wiesz,ze dziala jak nowka? Może teraz przepuszcza więcej syfu?

WaSSIL
26-03-09, 16:16
Pytałem w sklepie gdzie kupowałem i mówili że można spokojnie go myć tylko ważne by wodę wlewać od wewnątrz. Poza tym jak ty chcesz wyczyścić filtr samym sprężonym powietrzem ?? Przy dużym ciśnieniu możesz jeszcze bardziej zaszkodzić Ja po umyciu swojego nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków...

patyk_lks
26-03-09, 16:21
Czyszcze z tego piachu, paprochow ktore sie osadzaja na zewnatrz. Przeciez taki filtr wieczny nie jest. 2 lata i raczej zmiana na nowy.