Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lampy - czym najlepiej sklejać?

saib
25-03-09, 17:10
Mam zamiar pomalować wnętrze lamp na czarno, więc później będzie trzeba je powtórnie skleić. Rozgrzewanie starego kleju jak dla mnie mija się z celem i śmierdzi tandetą, więc chętnie użyłbym nowego kleju i tu pojawia się pytanie - czym najlepiej?

Proszę o podpowiedzi.
Szukałem w starych tematach, ale raczej są tam same ogólniki, nic konkretnego.
Pozdrawiam!

FullMaverick
25-03-09, 19:37
klejem do szyb

glodny86
25-03-09, 19:43
ja tez robilem tak lampy i skladalem na starym kleju a dodatkowo na koniec wszystko uszczelnilem bezbarwnym silikonem...:)
lampy nie paruja ani nic im sie nie dzieje...:cool:

maciek070188
25-03-09, 20:02
tez zamierzam malowac na czarno srodki;d zobacze jak zrobie ejszcze moze tylko na silikon haha;d

dystans6
25-03-09, 21:00
ja rozklejalem i ponownie zakleilem poprzednim klejem w moim przypadku kompletnie nie bylo potrzeby uzywac innych dodatków...:)

saib
26-03-09, 06:44
No więc zobaczymy. Wyjdzie w praniu, czy jakiś wspomagacz będzie potrzebny.

Dziękówa.
Zdr.

bboykoti
26-03-09, 22:32
Silikon dekarski !!! Dwa razy na niego kleiłem, nie twardnieje jak zwykły.... polecam, bo później nie wiadomo jak z parowaniem...

Duhon86
26-03-09, 23:03
No ja raz robiłem na stary klej, drugim razem na jakiś specjalny silikon, trzecim razem dekarskim jak kolega wyżej napisał, ogólnie nic to niedało i parowały że żal było patrzeć.. wróciła seria :]
Nie wiem od czego to zależy, czy od samej lampy, kleju czy umiejętności manualnych poprostu..
Więcej bym tego nie ruszał w każdym bądź razie, jednak co seryjna lampa to seryjna..
Miłego al'a Typerowania lamp:)

Smolar
27-03-09, 10:18
Ja tez sklejalem lampe na starym kleju,bez zadnych silikonow itp..przy sklejaniu podgrzewaj opalarka po kawaleczku,dociskj w tym miejscu zeby sie dobrze klej zwiazal i tak cala lampe dookola..w moim przypadku nie odnotowalem parowania lampy:)

Tompro
27-03-09, 10:51
No ja raz robiłem na stary klej, drugim razem na jakiś specjalny silikon, trzecim razem dekarskim jak kolega wyżej napisał, ogólnie nic to niedało i parowały że żal było patrzeć.. wróciła seria :]
Nie wiem od czego to zależy, czy od samej lampy, kleju czy umiejętności manualnych poprostu..
Więcej bym tego nie ruszał w każdym bądź razie, jednak co seryjna lampa to seryjna..
Miłego al'a Typerowania lamp:)

Jest jeszcze opcja, że zrobiłeś lampy za szczelne. W takim przypadku też parują. Wystarczy zrobić z dwa, trzy otwory odpowietrzające i problem powinien zniknąć.

dimo
27-03-09, 13:54
Ja kleilem na stary klej po zrobieniu USDM'ów i dodatkowo pojechalem calosc silikonem bezbarwnym i jak do tej pory (czyli przeszło 6 miesiecy) nic nie paruje.

Tompro
27-03-09, 15:06
Ja kleilem na stary klej po zrobieniu USDM'ów i dodatkowo pojechalem calosc silikonem bezbarwnym i jak do tej pory (czyli przeszło 6 miesiecy) nic nie paruje.

Jak rozumiem to robiłeś tylne lampy a tam żarówki się tak nie grzeją jak w przednich oraz nie są tak mocno szczelne to i nie parują. Jest problem z przednimi lampami jak są zbyt szczelne.

dimo
27-03-09, 19:57
Rzeczywiscie nie doczytalem i temat jest o przednich lampionach a ja robilem tyl...:p
PS-Tompro moze bys wpadl na spota grupy Pabianice w ta sobote o 14 pod nomi? info masz w dziale Łódź, pzdr