PDA

Zobacz pełną wersję : Właściwa lampa do hani

rafix
24-03-09, 18:49
Witam wszystkich

Proszę o poradę.Posiadam Cifa 3d rocznik 96 ver Kanadyjska a w niej rozbita tylną prawą lampę (sam klosz) instalacja jest nieruszona.Może zadam głupie pytanie(choć podobno żadne pytania nie są głupie) czy muszę szukać klosza do tej ver. czy europejska również się nada?światła w tej ver. świecą podwójnie(tzn i dolna i górna część) a w europejskiej świeci sama góra bo niżej jest przeciwmgłowe( u mnie nie) Czy jest to kwestia samej instalacji a z obu ver. klosze się nadadzą czy musi dokładnie klosz ver kanadyskiej? Z góry dziękuję za odpowiedź.:)

Pati
24-03-09, 19:55
kwestia wtyczek... sprawdz czy masz wszystkie oprawki 'duze' czy masz część małych, część duzych. mozesz tez popatrzeć na żarówki - czy wszystkie mają okrągłą stopkę i są wsuwane i przekręcane (klasyczne europejskie żarówki 21W albo 5/21W), czy część jest na wsówce z wąsami (jak pozycyjne). jak masz wszystkie oprawki duże to możesz wsadzić euro lampę.

rafix
26-03-09, 06:50
Wielkie dzięki.

lobuz52
27-03-09, 18:40
Mam pytanie. Mam uszkodzony reflektor ale cała lampa jest w porządku, urwane są tylko mocowania. Czy można wymienić samą szarą obudowe z mocowaniami? Nie chcę kupować od anglika a gdyby była taka możliwość to problem z głowy