PDA

Zobacz pełną wersję : Włącznik wycieraczek i kierunków - nie odbija?

BartekL86
24-03-09, 15:34
Witam! moze mi ktos powie, co z tym sie dzieje.. ew czy duzo zabawy z wymiana tego ew regeneracja/naprawą ?
Przełacznik kierunków przy kierownicy.. nie odbija mi.. jak to zwykło bywac przy obrocie kierownicy,
i zeby było fajnie ostatnio włacznik wycieraczek, w sensie lekko w dół.. i przeciera raz szybke.. opadnie w dół.. ale nie odbija do swojej pozycji. musze go palcem dzwignac spowrotem:/ jak i kierunki musze odbijac palcami.. wqrza mnie to powoli juz strasznie.. moze jakas podpowiedz? ew juz ktos sie z tym spotkał i wie jak to zrobic?bo jak pomysle ze pewnie bede musial kiere sciagac z poducha mnie normalnie cos trafia:(

loczek
24-03-09, 22:19
Raczej wymień na jakiś używany
no chyba że masz anielska cierpliwość do małych sprężynek styków itp wtedy możesz rozebrać - ja nie polecam
przełącznik zespolone drogie nie są na rynku wtórnym

Manies
25-03-09, 16:57
Wymieniałem ostatnio włącznik wycieraczek (też przestał odbijać tylko w moim przypadku cos sie tam stopiło :D) i kiery nie musisz wcale odkręcać. Trzeba zdjąc obudowe kolumny i przy przełączniku masz dwie malutkie śrubki do odkręcenia, potem tylko wypinasz z tyłu dwie kosteczki i wypiszasz cały przełącznik ,trzyma sie on na zatrzaskach tak więc gdzie nie gdzie musisz lekko podwarzyć. Jak wyjmiesz już go to możesz popatrzec dokładniej co w nim nie praży gdyż da sie go bardziej rozmontować,wszystkie rozbieralne elementy są na zatrzaski. Dodam jeszcze, że włącznik świateł i włącznik wycieraczek można wymontować oddzielnie.

BartekL86
31-03-09, 09:43
Dzieki kolego:) mam nadzieje, ze uda sie zabieg:)

(+)
Zabieg sie udał, ale kontrolka SRS odmawia posłuszeństwa.. i pewnie jakis magik sie przyda do tego:) bo samym resetem nie daje rady..

PS. Dzieki za pomoc vengador:D

grzegorz82
22-12-14, 19:23
Odświeżę temat, gdyż mam pytanie odnośnie włącznika wycieraczek.
Czy biorąc dźwignię w dół powinny mi się włączyć wycieraczki ? tzw. tryb pracy przeciwmgłowy ( do póki trzymam działają )
Bo u mnie ten tryb pracy w ogóle nie działa i nie wiem czy to była "opcja" czy od początku nie działało.