Zobacz pełną wersję : Zmiana oleju w autku z turina i chlodnica oleju ... da rade cały ??
nom właśnie przecież miska miską, ale qrcze spoooro oleju zostanie mi w wężach od chłodnicy, samej chłodnicy + do tego troszkę w smarowaniu turbo :/
Rozkręcać wydmuchiwać ??
Przy 'normalnej' Hondzie zostaje okolo 0,5litra starego oleju w misce. Za każdym razem zdejmujesz miskę i czyścisz?
Przy 'normalnej' Hondzie zostaje okolo 0,5litra starego oleju w misce. Za każdym razem zdejmujesz miskę i czyścisz?
no nie, ale ostatnio po zdjęciu miski olej został dużo dłużej czysty. Jak ktoś ma zajawkę to z chłodnicy można spuścić.
Zawsze możesz kupić 10 litrów na wymiane
- spuścić stary
-dolać swierzy odpalić niech pochodzi , zgasić i spuścić
-zalać super świerzy
eliminujesz prawdopodobieństwo że masz ciut starego oleju w silniku :D bez ściągania miski
no nie, ale ostatnio po zdjęciu miski olej został dużo dłużej czysty
chyba wynika to z mojego posta, nieprawdaż :confused:
chodziło mi o to, że szybciej spuścić z chłodnicy niż odkręcać miskę. Do tego po którymś razie trzeba by wymieniać uszczelkę pod miską, która tania nie jest.
czemu nie robia chlodnic z zaworkiem ... jak w chlodnicach wody ... hmmm ??
dmuchnij sprezonym powietrzem do silnika (albo przez wejscie do bagnetu albo do wlewu oleju) i po problemie
powiedz, ze zartowales...