Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Chwilowy spadek mocy silnika

prz3mo
17-02-06, 17:56
Otóż dzis na trasie podczas przyspieszania na trójce bodajze silnik na moment stracil moc. Jakby brakło paliwa, choc bylo duzo... Trwalo to doslownie sekunde, moze ciut wiecej.. Po czym znow zaczął "ciągnąć"...
Wszytskie filtry czyste (oleju 1500 km, powietrza 11 tys. km, paliwa 9tys km przebiegu),olej niedawno zmieniany.. Na paliwie z tego tankowania smigam juz tydzien, wiec to chyba tez nie kwestia paliwa... Wiec co? Jakies sugestie?

ppm702
17-02-06, 17:59
moze iskra z cyklu wypadła? Sprawdź rozdzielacz, świeczki i kable WN

prz3mo
17-02-06, 18:18
moze iskra z cyklu wypadła? Sprawdź rozdzielacz, świeczki i kable WN

Swiece (NGK) tez raczej sprawne (12tys. km)..
W jaki sposob sprawdzic rozdzielacz i kable?

ppm702
17-02-06, 18:57
odpalić silnik, wziąć wodę w rozpylacz do szyb, najlepiej w nocy otworzyć maskę i popsikać po kablach i zobaczyć, czy nie ma przebicia. Co do rozdzielacza to zdjąć kopułkę i zobaczyć, czy palec nie jest wypalony

prz3mo
17-02-06, 21:29
odpalić silnik, wziąć wodę w rozpylacz do szyb, najlepiej w nocy otworzyć maskę i popsikać po kablach i zobaczyć, czy nie ma przebicia. Co do rozdzielacza to zdjąć kopułkę i zobaczyć, czy palec nie jest wypalony

ok, podziękować :)

gaca1
18-02-06, 00:24
dla pewności sprawdź świece w mojej Hondzie tez ostatnio były takie objawy brałem sie juz za wymianę rozdzielacza kabli i filtra paliwowego :) a okazało sie ze to świecie były walnięte :D ,trosze to dziwne bo miąłem świecie NGK i nawet na nich nie przejechałem 8 tys.km .Po kupnie nowych świec też NGK autko chodzi jak należy .zastanawia mnie że tamte padnięte świecie były Made in Japan a te co teraz hulają bez problemu sa Made in France ciekawe które to oryginalne. :)

prz3mo
18-02-06, 09:39
dla pewności sprawdź świece w mojej Hondzie tez ostatnio były takie objawy brałem sie juz za wymianę rozdzielacza kabli i filtra paliwowego :) a okazało sie ze to świecie były walnięte :D ,trosze to dziwne bo miąłem świecie NGK i nawet na nich nie przejechałem 8 tys.km .Po kupnie nowych świec też NGK autko chodzi jak należy .zastanawia mnie że tamte padnięte świecie były Made in Japan a te co teraz hulają bez problemu sa Made in France ciekawe które to oryginalne. :)

Dla spokojnosci zerkne na swiece na dniach, ale mocno bym sie zdziwil, by po 12 tys. km byly juz do smietnika.... :?

thx