Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : sciaganie folii z tylnej w jaju = uszkodzenie ogrzewania?

Frydzio
21-03-09, 20:19
witam

rok temu przyciemnialem trzy tylne szyby w jaju folia bruxafol bodajze, ostatnio przy uszczelkach tylnej szyby pojawily sie przestrzenie z powietrzem

Bylem w firmie, mam gwarancje na 3 lata i powiedzieli ze zrobia to jesli chce oczywiscie za free, ale koles powiedzial ze szyba tylna w jaju ma to do siebie ze w niektorych miejscach folia nie ma czego zlapac i moga sie pojawiac takie zonki.

Powiedzial tez ze moze sie tak zdarzyc ze przy sciaganiu folii uszkodza mi ogrzewanie wiec mam sie powaznie zastanowic czy to zrobic.

Wiec mam pytanie - czy ktos sciagal folie z tylnej szyby i ogrzewanie padlo? nie mam tylnej wycieraczki, gdybym ja mial to pol biedy ale bez niej i bez ogrzewania nie wyobrazam sobie bezpiecznej jazdy ;-0

Bob
21-03-09, 20:30
Ściągałem w 6genie jednym ruchem ręki - nic się nie stało, psikus może polegać na tym że zostaje klej którego trzeba się pozbyć (szorować, trzeć, ścierać - różne metody) i to wtedy chyba można coś uszkodzić...

Frydzio
21-03-09, 22:08
acha, czyli te linie od ogrzewania nie sa w szybie tylko na szybie?

dzieki za odpowiedz

Asia
21-03-09, 22:11
raz sie nic nie, drugi raz na odwrót.
Mi w 6 enie coupe nie hula ogrzewanie bo nitki zostały zerwane z tylnej szyby i teraz nie bangla

karpik85
22-03-09, 13:44
jeśli jest mocny klej na folii to jest niestety prawdopodobieństwo uszkodzenia tych nitek, które grzeją. MOżna jednak je naprawić, kupuje sie lakier termoprzewodzący i zamalowuje pęknięcia.

Frydzio
22-03-09, 14:24
no wlasnie, tylko musieliby mi pierw zerwac folie, pozniej ew. zajalbym sie naprawa ogrzewania i dostarczyl samochod na wklejenie

koles mowil ze moga uszkodzic cala "listwe grzewcza" czyli chyba to co jest w rogach prawym i lewym na szybie a tego chyba juz nie naprawie

misiek707
23-03-09, 00:31
Twoja decyzja... Więc sam się zastanów. Przecież my za ciebie decyzji nie podejmiemy...
Pozatym to może po prostu nie chcą ci tego robić i mają wymówkę taką :)

Bob
23-03-09, 07:10
Rozgrzej klej suszarką - będzie łatwiej schodzić.

bkrawczy
23-03-09, 10:30
dokladnie, jak nagrzejesz folie nagrzewnica to powinno zejsc bez ogrzewania. Jak zostanie klej to zejdzie benzyna ekstrakcyjna i ogrzewania tez nie uszkodzisz.

Frydzio
23-03-09, 17:29
dzieki za info

wlasnie w tym celu zalozylem topic, zeby sie dowiedziec czy ktos uszkodzil ogrzewanie, decyzje oczywiscie podejme sam i zrobie to, tym bardziej ze sporo za to zaplacilem (dosyc duza firma ktora sie ceni), koles powiedzial ze ok godziny im zejdzie i moge oczywiscie przy tym "asystowac" wiec powiem im co i jak moim zdaniem powinno zostac zrobione zeby ogrzewanie hasało

pozdrawiam