PDA

Zobacz pełną wersję : immobilajzer, czary mary ??

tomcyk
20-03-09, 20:20
siema
5gen coupe

immobilizer dzialal normalnie, wchodze do auta, lampka miga, wciskam przycisk w pilocie i NIC zupelnie nic.
zero reakcji
znalazlem pudelko immo, odpialem wszystkie kable (dobrze?? mam andzieje ze nic nie zepsulem) wpialem z powrotem, i zalaczyl sie alarm..kierunki migaly ....

pilot dzialal ok (sprawdzilem w pobliskim warsztacie) zaczalem wciskac dwa przyciski na raz, i kombinowac to jeden trzymac i drugi wcisnac etc etc.... i tak zaskoczylo....
normalnei pilot dziala jak rpzed tem wszystko si...

to sie pytam szanownego grona: co to awruk ma znaczyc ?? czy powinienem pomyslec zeby to serwisowac?
zeby mi nei zgasl gdzies jak bede przekraczal predkosc ;)

wszelkie info i sugestie mile widziane :confused::confused:

tomcyk
22-03-09, 17:07
hmm, wiem ze mega dziwne, ale nikomu sie takei cos nei podzialo ??
mozliwe ze zostal "wklepany" z pilota przez przypadek jakis "tajny kod" ktory to spowodowal ??

Tompro
22-03-09, 17:34
hmm, wiem ze mega dziwne, ale nikomu sie takei cos nei podzialo ??
mozliwe ze zostal "wklepany" z pilota przez przypadek jakis "tajny kod" ktory to spowodowal ??

Wszystko zależy od alarmu i ogólnie jak jest zrobiony dany układ m.in. immo. U brata na przykład jest taki dziwny, że jak za często będziesz kluczykiem włączał i wyłączał zapłon przy otwartych drzwiach to się piloty wyprogramowywują. Musiałbyś mieć instrukcje od swojego bo tak to ciężko powiedzieć. Patrzyłeś czy w środku immo sucho jest?

tomcyk
24-03-09, 19:56
aha, nie mam instrukcji, po prostu kupilem i taki juz byl.... ogladalem czarme "skrzynki" pod deska i tam nic sie nei dzieje...ale dziwne bo juz od tygodnia nic sie nei dzialo,

mozliwe ze magiczna kombinacja wcisniecia dwoch przyciskow cos zablokowala ??

Tompro
24-03-09, 20:09
Jest taka opcja. Nie ma żadnych naklejek z modelem albo firmą na pudełku immo?