PDA

Zobacz pełną wersję : Bezpiecznik oświetlenia nawiewu

LechuLK
20-03-09, 18:49
Mam taki problem po zwarciu nie działa mi oświetlenie nawiewu tzn przyciski się świecą ale nie świecą się 2 diody poniżej. Diody są w porządku działają bo sprawdzałem gdzie indziej. Czy jest od tego bezpiecznik? jeżeli tak to gdzie? Dziwne trochę, że działa to oświetlenie przycisków a to poniżej nie.

DjMariush
20-03-09, 20:10
Poszukaj w ksiazce serwisowej. Wpisz w "search" bezpieczniki i Ci znajdzie i szukaj po kolei. Ja tez myslalem,ze u siebie poszedl mi 25,a okazalo sie,ze to 30 byl,wiec patrz uważnie.

nike69
20-03-09, 22:09
a masz podswietlenie przeciwmgielnego i ogrzewania szyby ? bo to chyba ten sam bezp od tego, a dobrze te diody wlozyles? bo one w jednym polozeniu swieca a w drugim nie

LechuLK
21-03-09, 01:33
Nie zwróciłem uwagi czy mam podświetlenie przeciwmgielnego i ogrzewania szyb. Diody dobrze wkładałem i sprawdzałem miernikiem, że nie ma napięcia na tych wejściach dla diody.

skolopendra
21-03-09, 18:43
po zwarciu

a ścieżki jakiejś przy okazji nie upaliło?

LechuLK
21-03-09, 21:05
Już jest ok świeci. Jednak bezpiecznik tylko przepalony. Pod deską rozdzielczą po lewej stronie od kierowcy 6 licząc od prawej na górze 10A. Nie miałem też oświetlenia deski rozdzielczej, czyli ten bezpiecznik odpowiada za te dwie rzeczy.

Lukasyaho
22-03-09, 07:01
Sprawa rozwiązana zamykam