Zobacz pełną wersję : Owiewki szyb do VI HB
[H] Dylu [H]
18-03-09, 09:13
Czy ktoś z was ma doświadczenia z nieOEMowymi owiewkami szyb ?? Ktoś może polecić jakiś sprawdzony produkt ?? Coś przyzwoitej jakości, coś co pasuje do EJ 3D
I pytanie pomocnicze...czy te same owiewki pasują do przed i polifta ??
Witam, z "nie oem" dostepne jest z tego co wiem tylko Heko, mam takie, ale mimo wszystko zastanawiam się nad zmianą na OEM, bo lepiej wyglądają. Jakość jak jakość - są jak najbadziej ok, słyszałem tylko wypowiedź że komuś odleciały przy większej prekości... Ale pewnie nie założył takich metalowych blaszek ze zestawu.
Pasuje do lifta i przedlifta.
[H] Dylu [H]
18-03-09, 12:28
mowa o tych:
http://www.allegro.pl/item562541424_owiewki_honda_civic_3d_htb_ej_10_95r _2000r_heko.html
??
Macie jakieś zdjęcia jak takie owiewki wyglądają na aucie?
zobacz u mnie w profilu tyle że ja mam ze znaczkiem "H" :) oryginal może inaczej wyglądać
Ja mam u siebie oem owiewki i moge podesłać zdjęcie.
Co do aftermarketów to nigdy w życiu bym ich nie założył z jednej postawowej przyczyny. Większość z nich jest tak robiona, że niezależnie od tego w jakim aucie są montowane częściowo zasłaniają lusterko.
OEM są dość drogie i ciężko dostępne ale jeśli ktoś ma możliwość to szczerze polecam.
Te z heko akurat nie zasłaniają lusterek, no chyba że ktoś ma lustra spoon'style
Ja mam Heko i lusterka spoon-style i potwierdzam to co pisze Bob. O ile lewego lusterka owiewka nie zasłania, o tyle prawe niestety tak. Nie ma tragedii. Co do odpadania - 180 km/h bez tych blaszek z zestawu wytrzymują...
Ogólnie polecam. Gdyby nie to, że napisu Team Heko itd.. nie da się usunąć to byłyby PRAWIE idealne.
[H] Dylu [H]
26-03-09, 09:03
Ja mam Heko i lusterka spoon-style i potwierdzam to co pisze Bob. O ile lewego lusterka owiewka nie zasłania, o tyle prawe niestety tak. Nie ma tragedii. Co do odpadania - 180 km/h bez tych blaszek z zestawu wytrzymują...
Ogólnie polecam. Gdyby nie to, że napisu Team Heko itd.. nie da się usunąć to byłyby PRAWIE idealne.
ten napis jest tłoczony, drukowany ?? da się to zakryć malując całe owiewki ??
o ile pamiętam z czasów poloneza, to HEKO tłoczy napis więc bez szlifowania i szpachli przed lakierem nie uda się go zakryć...
Nie tłoczy tylko wycina :p
Dylu [H];637746]ten napis jest tłoczony, drukowany ?? da się to zakryć malując całe owiewki ??
Ja bym powiedział, że jest grawerowany.. Nie da się go zeszlifować, bo jest głęboki. Nie widzę na to rozwiązania które by wyglądało elegancko. Szpachlowanie i malowanie, owszem, pomoże, ale owiewka przestanie być przezroczysta..