Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Imobilajzer i zmiana kompa

ramzees
18-03-09, 08:24
robie swapa na b16a2 z d16y7.. zostawic chce moj imobilajzer i terz pytanie jak zrobic do tego kluczyk ?? czy mozna zgrac kluczyki z mojego starego kompa do b16a2 ?? chyba ze kluczyk ze stacyjki z b16a2 przelozyc mechnizm do mojego kluczyka?? da sie tak wogole

RYS
18-03-09, 14:26
Ja bym chyba jednak znalazł jakieś inne zabezpieczenie lepsze niż fabryczny... "immobiliser" ;)

Bardziej rozwojowy jest komputer z np. B16A2 (P30)... później ewentualnie może być dobrą bazą pod dalsze mody :)

ramzees
18-03-09, 20:44
ja mam obd2 i narazie kompa na obd2 ale pozniej bedzie p30 ;) inne zabezpieczenia tez beda ale chcialbym zostawic imobilajzer no chyba ze tego sie wywali i kupi inny ale zas inne trzeba przykladac do czujnika ;/

Nowy Kubi
19-03-09, 12:32
Jak masz kompa z VI gen Vti to musisz albo dorobić kluczyk ze swoją rzeźbą ale klonem klucza z VTi, ja takie coś aktualnie mam. Albo od razu wkładaj OBD1 i wtedy nie masz immo.

Chyba że dałbyś radę dograć swój klucz do immo w kompie Vti ale to pytanie do ASO i pytanie czy taki sam immo, i czy był czerwony kluczyk, a jezeli tak to czy go masz itd. Poplątane.

Najprościej z tym kompem którego masz zrobić klucz mieszaniec u kluczykarza. Albo wsadzić zamki z dawcy silnika.
...Albo OBD1 od razu skoro planujesz.

emg
20-03-09, 23:53
jest to do zrobienia

szamanm
21-03-09, 09:32
Ja u siebie (cif 5d) po swapie na b18c4 zostawiłem swoją stacyjkę a immo i komputer wsadziłem z dawcy, a w punkcie dorabiania kluczyków przekopiowałem kod z kluczyka dawcy do moich kluczyków i tym sposobem ma wszystkie oryginalne kluczyki :)

ramzees
21-03-09, 13:05
bylem w aso i powiedzieli ze za 130 zl moga przeprogramowac kompa :) wiec mysle ze da rade to zrobic jak nie to zrobie tak ze wymienie wszystko :) od dawcy :)