Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak świateł mijania!

peterx82
17-03-09, 22:09
Dzisiaj przydarzył mi się dziwny przypadek, a mianowicie całkowicie przestały działać światła mijania. Wszystkie inne światła działają. Bezpieczniki sprawdzałem 21 i 22 pod kierownicą i są ok. Trochę niemożliwe żeby naraz dwie żarówki się spaliły. Jeszcze podejrzewam manetkę że coś tam nie styka. A może w ogóle to co innego:confused:

misiek1
17-03-09, 22:23
Styki w manetce, albo przepalone żarówki (raz mi się tak zdarzyło, że dwie żarówy poszły z dymem)

peterx82
18-03-09, 06:59
Jednak dwie żarówki poszły z dymem w tym samym czasie:/ A myślałem że Osram to taka dobra firma. Kupiłem Night Breaker i wytrzymały tylko pół roku. Już wolę jeździć na starych dobrych chińskich żarówkach.

mdee
20-03-09, 11:26
Mi też przepaliły się z tydzień temu jednocześnie dwie żarówki H4 (żarniki świateł mijania). Po włączeniu świateł zaświeciły na jakąś sekundę i zgasły...
Były to osram night breaker z przebiegiem też jakieś pół roku.
Czy to zbieg okoliczności czy te żarówki tak mają :confused:

DamianPietras
21-03-09, 10:23
tak , maja bardzo słabą zywotniść , mam to samo czesto wymieniam zarówki , chyba czas zainwestować w nowe lamp:(

Cairo
21-03-09, 19:55
Ich słaba żywotność jest spowodowana mocniejszym światłem, który uzyskuje się cieńszym żarnikiem.

Miałem identyczny przypadek - dwie żarówki w tym samym momencie, ale nie były to osramy :D

Thomas80
25-07-10, 23:03
Mi też przepaliły się z tydzień temu jednocześnie dwie żarówki H4 (żarniki świateł mijania). Po włączeniu świateł zaświeciły na jakąś sekundę i zgasły...
Były to osram night breaker z przebiegiem też jakieś pół roku.
Czy to zbieg okoliczności czy te żarówki tak mają :confused:

witam
miałem tak samo, włączyłem światła zaświeciły na sekundę i światła padły.
padły żarniki odp. za światła mijania, zdziwiło mnie tylko to ze oba jednocześnie.

MikeFoto
25-07-10, 23:18
Jednak dwie żarówki poszły z dymem w tym samym czasie:/ A myślałem że Osram to taka dobra firma. Kupiłem Night Breaker i wytrzymały tylko pół roku.

Olej żarówki Osram :p
Night Breakery - przerobiłem chyba 3 czy 4 komplety. Przepalały się co 2-3 miesiące. Aż zacząłem się bać czy coś nie dzieje się z regulatorem napięcia, czy jakichś skoków niema. Najczęściej padały przy włączaniu....

Wkurzyłem się i kupiłe zwykłe - Philips premium. Bez szaleństw - zwyczajne tanie żarówki - 2 sztuki kosztowały mniej niż jedna Osramka.
I co? Jeździłem dobre pół roku i co.....i nic żadnych problemów. Wymieniłem ostatnio po czyszczeniu reflektorów, też na Philips Premium. I świecą jak miło.