Zobacz pełną wersję : Uszkodzony zamek w drzwiach
Witam! tak jak w temacie, uszkodził mi się zamek w drzwiach kierowcy. uszkodzenie polega na tym, że przekręcam kluczykiem i nie ma żadnego efektu (nie otwiera i nie zamyka) Domyśllam się,że mogło urwać się jakieś cięgno, ponieważ miałem podobny problem w vw golfie. Chciałbym dowiedzieć się jak dostać się do zamka i jakichś pomocnych do naprawy informacji. Z góry dziękuję za każdą informację.
skolopendra
16-03-09, 15:30
dostać się do zamka i jakichś pomocnych do naprawy informacji.
odkręcić tapicerkę .a sam zamek najlepiej oddać do naprawy
A jeśli drzwi nieda sie otworzyc?? jakieś pomysły?czy tylko zostaje wyłamać tapicerke?mam podobne zmartwienie w Ej9...od środka hebelkiem nieda sie przekręcić...coś blokuje cięgno. Drugie drzwi trzeba z kluczyka otwierać bo zamek kierowcy nie daje impulsu do drzwi pasażera.
a masz centralny? glupia odpowiedz ale... ja mialem tak samo... puszczaly srobki od takiego mocowania ciegna z silownikiem... sprobuj przypier..olic reka w tapicerke (zrobilem tak przez przypadek jak mnie juz ch.j strzelal i nie moglem wysiasc)... pomoglo...:) pozniej zdjac boczek i do naprawy bo to wiocha od pasazera wsiadac:P (wiem:P)
W ej9 to trzeba zdjąć boczek i zobaczyć co jest grane, po co go od razu niszczyć, co do tematu z poczatku to może tylko cięgno wyskoczyło z plastiku albo się plastik wyłamał i zero reakcji, bez zdjęcia boczku nic się nie zobaczy.
Zdjąłem boczek w drzwiach i okazało się, że złamany jest taki plastik, zaraz przy wkładce, w który wchodziło cięgno. Czy można dokupić tą część?? I jak to się nazywa? Oczywiście jakby ktoś miał namiary na tą część, również poproszę!
skolopendra
14-05-09, 13:35
taki plastik,
na allegro dostaniesz za niewielką kasę
Ok, ale jak to się konkretnie nazywa, bo szukam i szukam, ale takiej części jakoś nie mogę znależć, proszę o podpowiedź!
skolopendra
15-05-09, 13:35
jak to się konkretnie nazywa,
a kto to wie :D
zrób foto, wyślij sprzedawcy na allegro i po kłopocie