PDA

Zobacz pełną wersję : Problem podczas zakladania alarmu (centralnego zamka)

winre
15-03-09, 20:21
Witam
Jest to moje pierwsze zapytanie wiec prosze o wyrozumialosc
Mianowicie zakupilem alarm Stig 46 z dodatkowym centralnym zamkiem dla Mojego EJ2
przed podlaczeniem zamka do ciegna zamykania drzwi (w srodku) wszystko dzialalo normalnie
Czyli zamykajac drzwi kierowcy automatycznie zamykaly sie drzwi pasazera
Po zamontowaniu centralnego i kilku krotnym otworzeniu... Klapa 2 drzwi nie chcialy sie otworzyc ani zamknac.
W drzwiach kierowcy jest czujnik otworzenia drzwi (tak sadze) ktory podaje impuls do sterownika( w moim przypadku taka dosyc duza zielona puszka z kosta przewodow) w drzwiach kierowcy ktory steruje centralnym w 2 drzwiach
Niestety probowalem wszystkiego aby jakos ozywic centralny w 2 drzwiach i nic... Dziala tylko wtedy gdy podam impuls do sterownika recznie...
W chwili obecnej zamykam drzwi recznie kazde z osobna...

Moze ktos pomoze, mial podobna sytuacje??
Prosze o pomoc mam nadzieje ze nie zapisalem zawile...:cool:

Z gory dziekuje

skolopendra
15-03-09, 20:24
źle wyregulowane cięgno 2 drzwi

winre
15-03-09, 20:30
źle wyregulowane cięgno 2 drzwi

Zgodzilbym sie ale 2 drzwi nie dostaja juz nawet impulsu do otworzenia...
Mysle ze jesli juz to moze przez to ze ten centralny za mocno szarpnal ciegno w drzwiach kierowcy cos sie w zamku poprzestawialo...

Kosciech
15-03-09, 22:51
a z kluczyka działa centralny? tzn jak otwierasz/zamykasz z wkładki drzwi kierowcy to pasażera reagują czy nie?

winre
16-03-09, 10:04
nie reaguja...

Kosciech
17-03-09, 06:32
coś popitoliłeś z podłączeniem alarmu do centralnego i wywaliłeś bezpiecznik zapewne

winre
17-03-09, 07:55
ale wszystkie bezpieczniki sprawdzone zaden nie przepalony....

Kosciech
17-03-09, 08:07
pod maską też? jak sprawdzane? próbnikiem czy na oko? albo uszkodziłeś fabryczny interfejs ale to mało prawdopodobne

emg
20-03-09, 09:07
oj da się

Kosciech
20-03-09, 14:18
nie twierdze, że sie nie da ;)

winre
20-03-09, 17:14
zobacze fabryczny interfejs juz zamowilem wiec czekam na niego podepne i bede wiedzial

winre
30-03-09, 16:43
WIec chyba moja wiedza nie jest wystarczajaca... Kto moglby mi pomoc w zalozeniu centralnego zamka na terenie lodzi?? Jakis warsztat??