Zobacz pełną wersję : Problem z otwarciem tylnych drzwi pasażera
Witam forumowiczów :)
Mam dosyć dziwny problem z drzwiami :rolleyes:. Otóż drzwi tylne od strony pasażera nie chcą się otworzyć, ani klamką z zewnątrz ani od wewnątrz. To jedyne drzwi które nie chcą się otworzyć. Czy przyczyną może być np. przypadkowo wciśnięty w dół biały "cypek" na drzwiach, pod którym jest naklejka ze strzałką w dół i napisem "Lock" :confused: Czy może zepsuł mi się zamek tylko na tych drzwiach ? Czy jest możliwość żeby to naprawić nie otwierając drzwi ??
Pzdr. J.
masz centrtalny?
spróbuj ręką wyciągnąć bardziej ten cycek który się chowa przy zamykaniu drzwi, mozliwe że gdzieś wewnątrz coś go minimalnie przytrzymuje
p.s. od takich pytań jest szybkie pytanie szybka odpowiedź
masz centrtalny?
spróbuj ręką wyciągnąć bardziej ten cycek który się chowa przy zamykaniu drzwi, mozliwe że gdzieś wewnątrz coś go minimalnie przytrzymuje
p.s. od takich pytań jest szybkie pytanie szybka odpowiedź
Mam dokładnie tak samo - pomaga podciągnięcie cycuszka z drzwi - czasem blokuje się (szczególnie jak jest zimno)
Dzięki za szybką pomoc ;) Co do szybkiego pytania biję się w pierś, mój błąd, przepraszam :)
Pzdr. J.
Slawkowski
15-03-09, 12:56
Mam dosyć dziwny problem z drzwiami . Otóż drzwi tylne od strony pasażera nie chcą się otworzyć, ani klamką z zewnątrz ani od wewnątrz. To jedyne drzwi które nie chcą się otworzyć. Czy przyczyną może być np. przypadkowo wciśnięty w dół biały "cypek" na drzwiach, pod którym jest naklejka ze strzałką w dół i napisem "Lock"
"cypek" blokuje drzwi tylko od srodka, super sprawa przy przewozeniu dzieciakow i do tego jest on wlasnie przeznaczony (wiekszosc aut 4/5 drzwiowych to ma).
A co dziwniejsze dokładnie w tym samym czasie pojawił się problem z otwieraniem tylnej klapy bagażnika z użyciem kluczyka, bo używając zamka przy podłodze, otwiera się normalnie. Czy te elementy są ze sobą jakoś powiązane ?
Pzdr. J.
A co dziwniejsze dokładnie w tym samym czasie pojawił się problem z otwieraniem tylnej klapy bagażnika z użyciem kluczyka, bo używając zamka przy podłodze, otwiera się normalnie. Czy te elementy są ze sobą jakoś powiązane ?
Pzdr. J.
nie nie są powiązane, zamek w klapie spróbuj nasmarować, jak się rzadko używa kluczyka to tak się dzieje
Witaj.
Miałem identyczny problem z tylnymi lewymi drzwiami.
Trzeba było rozebrać drzwiczki i zamek gdyż okazało się iż się zastał z racji niezbyt częstego używania. Po przesmarowaniu WD40 śmiga jak nowy.
Federales, a w jaki sposób można się do nich dobrać jak są zamknięte, bo nic mi do głowy nie przychodzi :confused: Podołam samemu, czy lepiej zostawić to dla fachowca ??
Pzdr. J.
No powiem Ci że zabawy troszkę jest gdyż trzeba rozebrać boczek aby drzwi otworzyć. a to jest tylko początek zabawy. Ja nie jestem jakoś mocno techniczny więc zdałem się na kolegę który dłubie przy autach i zrobił mi to w jakieś 15 minut.
Jeśli jesteś kumaty w majsterkowaniu to myślę poradzisz sobie bez problemu.
Najszybciej, odkręcić boczek, który niestety bez otworzenia drzwi jest bardzo ciężko zdjąć więc można odkręcić śruby mocujące drzwi aby boczek nie był dociśnięty (czasem trzeba zdjąć blokadę zbyt mocnego otwarcie drzwi) po zdjęciu boczka można dostać się do zamka, wystarczy mocno pociągnąć za cięgno otwierające i na pewno drzwi się odtworzą, proponuje pomoc drugiej osoby oraz zakup innego zamka , ja miałem tak mocno zatarty , że smarowanie nie pomogło mu za dużo.
Patent kompletnie przetestowany i sprawdzony.