Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Halogeny.

Iwansky
12-02-06, 20:20
Witam
Chcę założyć halogeny do cifa 7g po FL. Pytanie- czy będą takie same jak w 5 i 4 drzwiowej wersji? Czy była zmiana halogenów po FL? W serwisie ta przyjemność kosztuje dużo bo 1.400zł. używane można zdobyć dużo taniej. A może ktoś ćwiczył ten temat? Czy sam montaż jest skąplikowany? Wszelkie uwagi miło widziane.

Leo261
13-02-06, 09:11
od 5D napewno bedą pasowały w 4D chyba mialy inny ksztalt.

MichalG
13-02-06, 11:43
Witam
Czy sam montaż jest skąplikowany? Wszelkie uwagi miło widziane.

tu masz manuala do montażu oryginalnego KITu Hondy:
Manual - motaż halogenów (http://www.handa-accessories.com/civic/sifogs.pdf)

Za oceanem taki KIT kosztuje 220$ - jak masz możliwość to sobie zamów- w zestawie będziesz miał wszystko (wiązki, śrubki, tasiemki) i zrobisz to profesjonalnie - tak jakby z tymi światłami z salonu wyjechał.

Przy okazji. Fabryczne przeciwmgłowe są baaardzo kiepskie. Są bo są. Jak do lansu to zakładaj, jak mają być użyteczne to szkoda kasy.

Monogramus
14-02-06, 16:39
3d, 4d, 5d 7 generacja wszystkie maja takie same halogeny (accord tez ma takie). same halogeny widzialem na allegro po 300zl, jednak osobiscie zrobilbym tak jak MichalG gada

alba
25-07-07, 15:09
A mozesz podac link do tej amerykanskiej stronki?Pozdro

Mr_Harry
26-07-07, 09:19
Ja również potwierdzam, że te halogeny to tylko lans, nic nie dają i słabo świecą. Zamówić najlepiej przez ebay.com - jak już musisz mieć.

Lara
29-07-07, 08:23
4D gen7 po FL ma inne halogeny w porównaniu z Twoją wersją. Ja kupiłam orginalne na allegro za 450zł. W pudełku był komplet z okablowaniem i instrukcją założenia. Była to wyprzedaż częsci z Hondy w Warszawie - spróbuj poszukać bo myślę, że jeszcze znajdziesz także do swojego modelu. Zamontować możesz samodzielnie bo opis jest dokładny.

sielka82
06-12-07, 09:28
gdzie się znajduję włącznik do halogenów , montuje się go gdzieś? Oglądałem zdjęcia Civiców z halogenami ale na zdjeciach nie moge zlokalizowac tego włacznika.

an6968
06-12-07, 10:13
gdzie się znajduję włącznik do halogenów , montuje się go gdzieś? Oglądałem zdjęcia Civiców z halogenami ale na zdjeciach nie moge zlokalizowac tego włacznika.
Po lewej stronie obok regulacji lusterek (elektrycznych),na zdjeciach nie widać bo zasłania go kierownica.