Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bład 43

Dominik_bb
12-02-06, 20:08
Witam od jakiegos czasu wywala mi bład 43 na pierwszy rzut okiem wszystko jest ok macie jakies pomysły :?: :?: :?: check wyskakuje najczesciej przy predkosci obrotowej podczas jazdy rzedu 2-3tys obr lub podczas gwałtownego przyspieszania 6000-7,500obr dodam iz w samochodzie jest gaz ale nie uzywam go od jakiegos 1,5 miesiąca (wymontowany mixer z dolotu) czy winna moze byc elektronika od gazu ?? chociaz jak jest wyłaczona ??

Furious
12-02-06, 21:04
Blad 43 czyli:
"Fuel Supply System - defective or malfunctioning fuel supply system"
Moze paliwo mizerne? Chyba rem36 mial kiedys ten blad wiec jego pytaj...

Dominik_bb
12-02-06, 21:19
Własnei tez tak myslałem ale tankowałem na SHELLU itp i dalej to samo

Furious
12-02-06, 21:50
Nie wiem... sprawdz wtryskiwacze, moze filtr paliwa wymien... no i pogadaj z Remem on moze cos wie :)

Sławek
13-02-06, 08:20
Na 99% od gazu.
ja mam to samo. Sonda nie może dobrać odpowiedniej mieszanki paliwa, i komputer wywala błąd.

Pozdrawiam.
Sławek

E2rd
13-02-06, 08:29
Ja jeżdżę na sekwencji LPG i mam co jakieś 100 km check'a 45 - podobny objaw. Właśnie jestem na etapie jazdy tylko na Pb i narazie cisza. Ale Ty piszesz, że tylko na Pb więc może to problem zbyt ubogiej mieszanki albo pompa paliwowa się przytarła i masz zbyt niskie ciśnienie na listwie (jeżeli jeździłeś na LPG bez Pb w baku), lewe powietrze albo to co koledzy wyżej napisali.

Musisz szukać.

emg
13-02-06, 08:44
to może być od lambady

turner1983
16-02-06, 23:26
moznaby gdybac. ja mam to samo ale tylko na LPG gdy jade przez pare minut przy stalych obrotach silnika lub gdy auto pracuje pare minut na biegu jalowym. emulator sondy lambda emuluje przebieg mieszanki caly czas tak samo (taka charakterystyka cos jak sinusoida....uboga,bogata,uboga,bogata........i tak na okraglo. a ECU silnika wg mnie co jakis czas robi cos w rodzaju samodiagnostyki i gdy testuje lambda bardzo mu taka sinusoida nie pasuje. nie mam pojecia czy da sie cos z tym zrobic, gosc ktory zakladal mi gaz twierdzi ze nie, ale to kiepski gazownik. moje rozwiazanie jest nastepujace. uzylem przekaznika ktory w momencie zasilenia go "plusem" z zaworu gazu rozlacza obwod lampki "check", gdy jade na Pb lampka jest w obwodzie. HONDY POPROSTU NIE LUBIA GAZU. no ale cuz .....

adami12
16-02-06, 23:31
ja nie mam gazu ale u mnie wywala błąd 43 i 44 głównie przy równych obrotach na wyzszym biegu z malutkim obciązeniem,a zaczeło sie to po tym jak miałem wydech kpl dorabiany...