Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Hamulec ręczny - dostęp do linek

jackon
14-03-09, 12:10
Witam,
prawe koło nieco słabiej hamuje na ręcznym. Regulator w bębnie wygląda OK, więc chciałbym sprawdzić naciągnięcie linki przy dźwigni w kabinie.
I tutaj pojawia się problem bo nie mogę zdjąć obudowy dźwigni (panelu środkowego między siedzeniami). Odkręciłem 4 śruby po bokach, myśląc, że zdejmę tylko tylną cześć, ale podnosi się całość, aż do samego przodu.

Ktoś to może zdejmował? Trzeba jeszcze wyjąć zatrzaski z przodu i zdjąć całość? Czy da się zdjąć tylko tył.

Z plastikami wolę raczej ostrożnie bo jak coś pęknie i będzie latać to się wkurzę :mad:

Z góry dziękuję.

jackon
21-03-09, 14:47
Nikt tego nie ściągał?

agent
22-03-09, 14:10
U mnie przed liftem z przodu jest kołeczek platikowy po prawej stronie z tyłu natomiast zatrzask. Z tyłu jak szarpnałem to wychodzi do góry i trzyma na kołeczku z przodu. Nie trzeba go wyjmować aby naciągnąć ręczny. Ale i tak jak spojrzałem na szybko to naciąga się tylko linkę centralną która naciąga obie linki od prawego i lewego koła.

Mr_Harry
23-03-09, 15:58
U mnie przed liftem jest duży tunel ręcznego - taki z miejscem na kubki z tyłu i kieszonką obok dźwigni ręcznego i tam są 2 śruby z tyłu i 2 śruby z przodu, w obu przypadkach są to śruby w "kieszonkach" wkręcane w podłogę auta. Możliwe, że po lifcie są inne śruby, natomiast na pewno mocowanie jest z przodu i z tyłu do podłogi (konkretnie z tyłu jest blacha która jest przykręcona do podłogi a do tej blachy przykręcony jest tunel).