Zobacz pełną wersję : dziwna sprawa z map sesorem
mam mały problem honda jest po swapie i miąłem zwalony map sensor po podłączeniu dobrego wyskakuje błąd nr5 ze niby jest cos nie tak i podczas pracy czek sie pali czyli silnik chodzi w trybie awaryjnym? jak sie nie mylę czyli odcięcie jest przy 4 tyc ? a u mnie jest przy 6 tak jak mi ustawił kapa rys abym mógł dojechać na strojenie. i co może powodować ze mi wypluwa ten błąd
a przy starym mam sensorze silnik słabo odpalał i obroty skakały i po przy gazowaniu stały przy 2 tys i pomału spadały
A skąd wiesz, że map sensor był niesprawny? teraz to na pewno masz niesprawny, bo błąd numer 5 to nic innego jak map sensor, chyba, że coś źle podłączyłeś/podłączyli.
Manual 11-58 się kłania.
Przy poprzednim map sensorze wyskakiwały błędy 3 i 5, no i wcześniej ciął. Aktualny map sensor przy innym aucie działał bez zastrzeżeń.
A skąd wiesz, że map sensor był niesprawny? teraz to na pewno masz niesprawny, bo błąd numer 5 to nic innego jak map sensor, chyba, że coś źle podłączyłeś/podłączyli.
Manual 11-58 się kłania.
nic w manualu niema na ten temat wogule śmieszna sprawa jes z ty bo wszystko jest dobrze podłączone sprawdzałem dzisiaj czujnik jest dobry silnik normalnie pracuje tak jak powinien a błąd nadal wyskakuje
Najprościej byłoby... podpiąć jeszcze inny map sensor, na 100% sprawny. Jak i ten będzie powodował błąd, to coś nie halo z połączeniami - no kurde, cudów nie ma :/
A jakie miałeś objawy walnietego map sensora, jak to się na pracy silnika odbijało? Jak odepniesz obecny, silnik pracuje normalnie? :/
jak odepne kostke z obeznego sensora to silnik odrazu gasnie a namtym sensoze slabo palil i obroty wariowaly
Pewnie to dobry sensor za pół ceny :D
sensor orginal denso
sprawa juz wyjasniona niema bledu:)
wina kaputera musialo cos sie przypalic albo cos ze nom stob blad widzialo ale juz wszystko ok