Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : gumowe osłony przegubów - jakie ?

mutaba
13-03-09, 20:14
po przeprowadzonym badaniu technicznym okazuje się że muszę wymienić gumowe osłony przegubów bo są sparciałe i spękane ...
w jakie gumki zainwestować - czy jest jakaś sprawdzona firma ? ... :cool:

Barry
13-03-09, 20:21
Oczywiście ,że jest.

Honda:)

30 zł. w ASO]:D

skolopendra
14-03-09, 20:19
30 zł. w ASO]

chyba razy 10 za sztukę :cool:

ja mam japońskie firmy maruszi .podobno jedne z lepszych zamienników

po przeprowadzonym badaniu technicznym

czyżby ruszyły już darmowe przeglądy?

tommee25
14-03-09, 20:44
Oryginały w ASO to koszt ok 150 zł. za sztukę. Ale są też bardzo dobre zamienniki, które zresztą również są dostępne w ASO w cenie ok 60 zł. za sztukę, a poza ASO za ok 30 zł. za sztukę. Ceny sprawdzałem w listopadzie 2008 r. Niestety nazwy dokładnie nie pamiętam ale chyba jest to Brubery lub podobnie - osłona jest zapakowana w zielone pudełko.

mutaba
15-03-09, 12:45
chyba razy 10 za sztukę :cool:

ja mam japońskie firmy maruszi .podobno jedne z lepszych zamienników

hehe też czekam na darmowe przeglądy :D miałem badanie techniczne bo kończył mi sie przegląd w dowodzie ...

mutaba
17-03-09, 10:16
No dobra ale dalej nie wiem jakiej firmy osłony mam kupić ? :cool:

tommee25
18-03-09, 11:49
Kup zamienniki, o których pisałem wyżej i będzie ok.

grze
18-03-09, 16:27
do Audi dobre są osłony GKN, ale do Hondy nie wiem czy robią

właśnie też na nie czekam. w każdym razie jeszcze ich nie ma. dzwoniłem do ASO i twierdzą, że już ich nie będzie ale to pewnie taka ściema ;) teraz jest za to jakaś zniżka na wybrane ori części do końca marca

mutaba
18-03-09, 19:52
Kup zamienniki, o których pisałem wyżej i będzie ok.

... OK ale dokładnie chodzi mi o nazwę - konkretnie :cool:

qba1983
18-03-09, 20:09
a co za roznica... kup zamiennik jaki bedzie... przeciez to tylko guma, i predzej czy pozniej i tak kazda oslona sie w koncu przetrze. trzeba to tylko kontrolowac

abarth81
19-03-09, 16:40
co za roznica... kup zamiennik jaki bedzie... przeciez to tylko guma, i predzej czy pozniej i tak kazda oslona sie w koncu przetrze zdziwił bys sie kolego jaka jest róznica pomiędzy "gumą" a gumą doswiadczyłem tego osobiscie gdy przyszło mi wymianiac gumowe osłonki sworznia wachacza dolnego w siostry suzuki swift, kupiłem kpl wachacze Yamato niby firma polecana tyle ze te gumki wytrzymały 3 miesiące i sparciały, całe szczescie ze oryginalnych wachaczy nie wyzuciłem (lezały w kanale) skończyło sie na tym ze wyciągłem z nich te osłonki gumowe( NOK) i załozyłem na auto były w idealnym stanie a mają 16 LAT i ,dalej nadają sie do uzytku....czy teraz widac róznicę

skolopendra
19-03-09, 18:16
zdziwił bys sie kolego jaka jest róznica pomiędzy "gumą" a gumą

tak niestety jest

qba1983
19-03-09, 20:28
no fakt, roznice sa, przykladem niech beda tu tez tuleje tylnego wleczonego wahacza(cukierki) nic innego nie jest tak dobre jak ASO, a to przecierz tez guma.
mi chodzilo glownie o oslone przegubu... kupilem kiedys w ASO i szczerze... jakos dlugo nie posluzyla... przynajmniej nie na tyle ile wychodzila roznica w cenie;/
ja kupuje manszety Nipparts zyja preaktycznie tyle samo co z ASO(przynajniem po moich spostrzezeniach)

DamianPietras
21-03-09, 10:20
GKN idą na piewszy montarz do niektórych hond , np. do mojej