PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 1.4 90KM problem z dolotem i blosem

bienfait
12-03-09, 23:20
Witam posiadam Civic 1.4 D14A4 90KM 98r z instalacja gazowa 2 gen założyłem w niej dolot oraz blosa, wyrzucilem silnik krokowy, i pojawil sie problem auto przyspiesza ale nie do konca od 1tys do 3 przyspiesza pozniej pojawia sie tak jak by dziura zamiast przyspieszac zwalnia przy gazie na maxa a pozniej dostaje kopa od 5,5tys obr. Moje pytanie czy ma ktos pomysl na to?? Parownik jest taki do 100 kucy czy to moze byc przyczyna czy nie koniecznie ktos tak juz moze mial???

ppiotrek
13-03-09, 08:33
byłeś na regulacji?

Bassmaster
13-03-09, 18:49
Może coś jest nie tak z parownikiem, konkretnie z membranami (mogą być zbyt sztywne i nie reagować na podciśnienie tak jak powinny). Ale i tak najpierw zrób regulację na analizatorze spalin jeśli jej jeszcze nie robiłeś.

misiek1
13-03-09, 18:50
Mam też blosa w silniczku 1,4 i takich cudów nie miałem, założyłe blosa, wyregulowałem i działa już prawie rok bez problemów. wybierz się na regulację:)

bienfait
13-03-09, 20:25
Bylem w kilku wrsztatach i nie potrafia sobie poadzic z problemem ostatnio mowili ze kable Wn wiec wymienilem teraz padlo na parownik... i sam juz nie wiem...

Chyba ze ktos moze polecic magika z warszawy ktory by to ogarnol przegladalem polecane warsztaty i jest na rogulskiej ale tam od 3tyg nie maja analizatora....

pawel240
13-03-09, 21:42
spróbuj zmienić parownik nawet na chwile pożycz od kogos zobacz jak zachowuje sie na innym, membrany rzeczywiście możesz mieć za sztywne, regulacja na analizatorze może cos pokaże ale najlepiej było by stroić LPG pod obciążeniem

Bassmaster
14-03-09, 09:59
Jest zakład na Ostrobramskiej 38A w Warszawie (http://www.egp.pl/o_nas_energy_gaz.php), nigdy tam nie byłem, także nie wypowiem się nt. ich rzetelności ale skoro na Regulskiej nie mają analizatora, to warto by tam zajrzeć.
Jeśli się zdecydujesz, to zdaj relację po wszystkim z jakości usług w temacie polecane/niepolecane warsztaty LPG dla potomnych.
Będziemy wdzięczni.

bienfait
14-03-09, 22:29
Oki zadzwonie tam w poniedzialek i zobaczymy co powiedza. Parownika nie mam skad skombinowac ale byc moze jest za sztywna membrana, mam nadzieje ze wszystko sie wyjasnie na poczatku tygodnia. Dziekuje za podpowiedzi