PDA

Zobacz pełną wersję : Maty wygłuszające - gdzie kupić w Warszawie?

kpopis1
11-02-06, 11:09
Gdzie w Warszawie mozna dostac maty?

Rikoo
11-02-06, 11:41
w kazdym warsztacie zajmujacym sie car audio jak galeria tonow,klinika dzwieku itd.

emg
11-02-06, 12:04
no nie wiem czy warsztaty tak chętnie maty będą rozdawać ;)

Rikoo
11-02-06, 12:05
u mnie chetnie sprzedaja :) ale zawsze ziomowi zostaje allegro

adami12
16-02-06, 21:18
jest tanszy sposób na wyciszenie auta niz maty,są takie tasmy do uszczelniania kominów róznych firm które rewelacyjnie spełniają te zadanie a są duzo tansze!!!

ppm702
16-02-06, 22:28
jest tanszy sposób na wyciszenie auta niz maty,są takie tasmy do uszczelniania kominów róznych firm które rewelacyjnie spełniają te zadanie a są duzo tansze!!!
:shock: pierwsze słyszę... :?

Pawel
17-02-06, 00:47
:shock: pierwsze słyszę... :?

Dokładnie tak, testowałem to sam i spełnia zadanie. To jest ten sam materiał, co mata wygłuszająca z np. allegro itp.

Czym takim mam właśnie wygłuszone drzwi.

A kupisz to w każdym budowlanym supermarkecie, np. OBI

tfidos
17-02-06, 23:06
potwierdzam, moj kuzyn ktory niegdys bawil sie w caraudio wykleil tym kiedys niemal calego vw siroko i cisza jak makiem zasial!

[ Dodano: 17 Luty 2006, 23:06 ]
zapomnialem: a jak wyglada stosunek masy takich tasm do mat?

adami12
17-02-06, 23:14
tasma bitumiczna do uszczelniania kominów Saudala jest rewelka!!! polecam

tfidos
17-02-06, 23:16
tasma bitumiczna do uszczelniania kominów Saudala jest rewelka!!! polecam
ile kosztuje, ile tego koksu potrzeba na drzwi, ile wazy
JOŁ!

adami12
17-02-06, 23:20
koszt ok 40 pln za rolke 12cm szer ale nie pamiętam ile długosci,zdaje sie ze 10 m starczy na jedne drzwi w zaleznosci jak oklejasz ja uzywam 3 rolki na pare,cięzka w bardzo jak kazda mata bitumiczna szczególnie ta podbita aluminium,niby lekkie ale tez wazy.

EDIT by ppm702
po co było to co zmieniłem :?:

Dominic
20-02-06, 15:07
a czy ta tasma nie bedzie smierdziała jak troche sie cieplej zrobi?? przeciez maty APP na przykład sa pokryte jakas folią która ma temu zapobiegać.

Druga sprawa zeby nie zakładać nowego wątku.

W moim EJ9 wygłuszyłem matami APP (twardymi) całe drzwi zarówno bache zewnętrzną jak i wewnętrzną, oraz boki z tyłu na wysokosci siedzenia pasażerów, również blachę zewnętrzną, jak i zakleiłem dziury w blacze wewnętrznej, do tego zasmarowałem jakas masa bitumiczną nadkola od wewnątrz. niestety z efektu nie jestem zadowolony, bo w aucie nadal jest głośno. Macie jekieś pomysły co jeszcze zrobić w kwestii wygłuszenia auta ??

Meteo
20-02-06, 20:55
O ile się nie myle to ta taśma do komina nie ma na całej powierzchni kleju tylko paski szerokości 1,5 cm. Jutro zrobie zdjęcie jak to wyglada bo zostało mi tego troche po obrabianiu komina :)

TDP
20-02-06, 21:33
Macie jekieś pomysły co jeszcze zrobić w kwestii wygłuszenia auta ??

jak chcesz aby było Ciszej w samochodzie ?? to wygłusz wszystko co sie da ... podłoge sufit co tam jeszcze ,,, maske ,,.komore ... ale to wazy

Dominic
20-02-06, 21:48
a nie dało by sie zastosowac czegos lzejszego?? jakiejs gąbki albo czegoś ??..........

Pawel
20-02-06, 23:00
O ile się nie myle to ta taśma do komina nie ma na całej powierzchni kleju tylko paski szerokości 1,5 cm. Jutro zrobie zdjęcie jak to wyglada bo zostało mi tego troche po obrabianiu komina :)

klej jest na calej powierzchni :!:

adami12
21-02-06, 22:12
co do gąbki to tak ,ale na mate zeby dociskające boczki nie rezonowały o mate w zimne dni bo ona wtedy twardnieje i jak sypnołem basem (a do słabych nie nalezy) to boczki mi stukały,więc gąbka 1cm grubosci uspokoiła tapicere,

jezeli chodzi o wyciszenie to chyba nie ma innej opcji wagowej,niestety tez mnie to wkurzało ale teraz laske połozyłem

cięzko było pogodzic muzyke w aucie na punkcie której mam zajoba,szczególnie basu który jest tragicznie cięzki z autem do dłubania,wzmacniania i odchudzania no to se kupiłem drugie auto :D jedno do tego drugie do tego i tera mam spokój :P

kenny
23-02-06, 15:43
gąbka się nie nadaje bo chłonie wodę i gnije

Dominic
23-02-06, 19:55
w takim razie jakie alternatywy ?

adami12
24-02-06, 17:43
jak sie kumus leje na boczek,szczególnie po wyciszeniu to niech sobie drzwi uszczelni ja zrobiłem sporo wyciszen z wykonczeniem gombką i nigdy nie było takiego problemu,oczywiscie całych drzwi to nie ma opcji gombą wyciszac :)

rAku*
24-02-06, 17:56
A moze warto wygluszyc matami alu ? jakies czas temu widzialem na allegro w sprzedarzy w rolce, w nawet dobrej cenie. Mata sporo lzejsza i podobno ladnie gra po jej uzyciu.

pozdro.

Dominic
24-02-06, 19:36
to rolce to chyba jakas papa do dachów czy cos takiego ;)

adami12
24-02-06, 20:23
to własnie tasma o której wczesniej pisałem tez ma powłoke alu,czy ładniej gra ...??? napewno nie odczujesz róznicy z alu i bez pzdr

rAku*
24-02-06, 22:43
No tak ale te maty alu sa lzejsze od tych APP co sa do kupienia np na allegro.

pozdro.

arekzmarek
24-07-14, 11:44
Maty z alu to najczęściej maty butylowe i faktycznie są lżejsze.

W Warszawie a raczej w okolicach w Markach ul. Okólna 26a można kupić maty i pianki wygłuszające lub na stronie www.bitmat.pl

MarcinWL
25-07-14, 12:04
Mata bitumiczna jest ciężka i słabo tłumi, tak samo taśma dekarska. Do tego należy używać mat z gumy butylowej w newralgicznych miejscach, a resztę głuszyć pianką zamkniętokomórkową, taką ma w ofercie np. GMS. Można kupić w Markach w sklepie bimat.pl ul.Okólna 26a