Zobacz pełną wersję : Mocowanie subwoofera
Jak macie rozwiązany u siebie problem zamocowania subwoofera w bagażniku, żeby się nie przemieszczał?
Jakieś pasy, taśmy ze ściągaczem? Jeżeli tak to do czego taki pas macie przymocowany w bagażniku? Jakoś do tylnej kanapy?
Ja w swoim EG zrobiłem nową płyte bagażnika z dość grubej sklejki, do tej płyty przykleiłem na stałe wykładzine bagażnika, po podstawy skrzyni przykleiłem grube 3 pasy rzepów i się elegancko trzyma i nie mam mowy o jakimkolwiek przemieszczaniu się... POLECAM
ja mam paski z zapinaczami jak w plecaku i jest bomba
eXcential przy normalnym użytkowaniu tak, ale w razie poważniejszej kolizji albo nie daj Boże dachowania taki sposób montażu okaże się zgubny.
Montaż woofera to nie tylko przemieszczanie się po podłodze bagaznika, ale przede wszystkim ochorna przy kolizji...
Ja w swoim EG zrobiłem nową płyte bagażnika z dość grubej sklejki, do tej płyty przykleiłem na stałe wykładzine bagażnika, po podstawy skrzyni przykleiłem grube 3 pasy rzepów i się elegancko trzyma i nie mam mowy o jakimkolwiek przemieszczaniu się... POLECAM
ja mam podobnie tylko zamiast tych rzepów mam przykrecone na 8 wkretach to tej sklejki i trzyma sie,:D jak chce sie dostac do koła to skladam siedzenia tylnie podnosze cała dykte z subem i mam elegancki dostep
albo zrób tak jak ja ze mam taka dużą skrzynie ze cały bagażnik zajmuje:) heheh nie oczywiście dobrym sposobem może być wspawanie w bagażnik ramy z cienkich kątowników mało co waży a znakomicie przytrzyma podłogę w bagażniku razem z twoim sprzętem