Zobacz pełną wersję : Trzeszczenie w układzie kierowniczym.
Witam serdecznie.
Mam civica 2001 5d 1,4. przelatane 210tyś. Wymieniam olej co 10 tys.na mobilu. Ostatnio oddałem autko do sprawdzenia i wszystko ok. wyregulowałem zawory, nowe tarcze ... ogólna odnowa. No i własnie nie wiem co sie teraz z nia dzieje po tych mrozach. Kiedy ją odpalam trasznie głośno cos trzeszczy pod maską, a jak obracam kierownicą jeszcze głośniaj. Pózniej sie uspokaja jak sie przejedzie jakies 10 km i sie rozgrzeje. ale potrafi też nagle zatrzeszczeć cos jak stoje w korku. To jest taki odgłos jak by sie cos zacierało. nie wiem?? mysle ze to moze byc cos w ukladize kierowniczym. a moze to chlodnica??
z gory dziekuje za pomoc.
Może to być pompa wspomagania, która jest na wykończeniu.
ok to teraz poszukam cos na temat pompy,jakie koszta lub czy jesy mozliwosc ewentualnej regeneracji. dzieki i pozdraiwm
Sprawdź czy czasem sworzeń dolny zwrotnicy nie jest zużyty. To najlepiej jest sprawdzić na podnośniku.
Kiedy wymieniałeś płyn w układzie wspomagania?
A tak zapytam, jaki olej wlewa się do układu wspomagania? Widzę, że u mnie jest już na minimum i nie wiem co wlać?
A tak zapytam, jaki olej wlewa się do układu wspomagania? Widzę, że u mnie jest już na minimum i nie wiem co wlać?
najlepszy oryginalny hondy tylko w aso , byłem ostatnio i za "dolewkę" 100ml zapłaciłem niecałe 7 zł:D
Sprawdź czy czasem sworzeń dolny zwrotnicy nie jest zużyty. To najlepiej jest sprawdzić na podnośniku.
dlatego wydaje dźwięki jak nie kręci kierownicą ?
Zmień plyn na nowy PSF z ASO, 60 zl za litr. Kup dwa litry, wymiana:
1. Odciągasz plyn ze zbiorniczka wyrównawczego.
2. nalewasz nowy do pelna
3. trzeba się kawalek przejechac mocno używając maglownicy
4. Odciągasz kolejny zbiorniczek
5. i tak do zużycia 2 litrów (4 razy)
może pomoże :)
jeżeli nie, to możesz spróbować jeszcze środka do uszczelniania i wyciszania ukladu kierowniczego.
Ja dolałem płynu w ASO. przyglądam sie uważnie na miejscu postojowym ale nic nie zostawia-żadnych plam, płynu tez przestału ubywać;/ nie amm pojęcia o co kaman. Teraz znowu coś mi trzęsie kierownicą. telepie na zakrętach. jak puszcam żeby odbiła to odbija, ale - widzę ze odbija pulsacyjnie. Czytałem ze to może być sworzeń. Musze znależć jakiegoś dobrego mechanika w wawie i okoliczach żeby rozkminił i mnie nie naciągał na oddatkowe koszta. I cieknie mi chłodnica;/ koszta i jeszcze raz koszta hehee ale cóż trzeba troche w nia wpakować jeśli chce latać. aaa no i jeszcze opony na lato:)
dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam. jak macie jakiegos mechaniora to dajcie znac. szacun.