PDA

Zobacz pełną wersję : Przeciek:(

czarna coupetka
07-03-09, 22:41
Witam wszystkich forumowiczów

Mam poważny problem, w mojej Qpejce po jej kupnie od jakiegoś czasu zauważyłem że jak długo pada deszcz to pod siedzeniem z tyłu zbiera sie woda i to nie małe ilośći.do tego w bagażniku też zbiera sie woda:(
Na razie nie wiem gdzie może ona miec ujscie,ale dodam że poprzedni własciciel zamontował szyber nieoryginalny co jest gupotą totalną robic w aucie które oryginalnie jest do tego nie przystosowane ale wtedy moja wiedza była za mała zeby o tym wiedziec. prosze was o pomoc jak znależc zródło bo wiem ze to nie takie proste .dodam ze bagaznik delikatnie odstaje a,a uszczelka pewnie nie dolega do bagażnika, nie wiem pomóżcie:confused::confused::confused:

siemens_15
08-03-09, 00:58
Przyczyn może być wiele, ale najczęściej cieknie przez tylne lampy, więc zacznij od ich sprawdzenia. Wiadro z wodą, lejesz i patrzysz czy cieknie

LechuLK
08-03-09, 05:30
Miałem to u siebie bo tylna szyba u mnie dość sporo odstaje. Dowiedziałem się o tym jak po deszczowych dniach oparłem rękę na tylnej kanapie i woda ciekła jak z gąbki. Próbowałem lampy uszczelniać i nie pomogło. Potem przejechałem sylikonem po zewnętrznej stronie obok uszczelki i problem rozwiązany. Tylko że t było w HB ale może w Cupe też gdzieś w okolicach łączenia tylnej szyby z klapą jest nieszczelnie.

majdan
08-03-09, 05:43
Zapoznaj sie z tymi tematami, a na pewno znajdziesz przydatne informacje
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/search.php?searchid=625543