Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Głośniki do 7gen

delo
08-02-06, 23:29
Witam

Czy ktoś wymieniał głosniki ( przód i tył ) wersja trzydrzwiowa.

Czy potrzebne są jakieś reduktory. ?

pzdr

Wojtek

lukas-comp
09-02-06, 08:06
z tylu mam sony xplody i nic nie zmienialem :D

graf78
09-02-06, 13:47
Ja zmienialem przod, wywalilem org mega pascie (glosniki waza mniej niz kable) i zamontowalem zestaw AXTON CA 2.18, dwie 16tki + tweetrery potrzebne sa 2 pierscienie dystansowe z MDF-u i mata wygluszajaca. Piescienie zrobisz sam, MDF z OBI+wyzynarka, a komplet mat kosztuje kolo 50zl. Efekt super dla mniej wymagajacych to nie potrzeba suba. Tylne glosni odlaczylem bo sie rozwniec do niczego nie nadaja. Pozdrawiam

borkomar
10-02-06, 20:33
Wzmak jakis podpinales(fabryczne radio niestety nie ma wyjscia ale moze z klosnikowych mozna sygnal wziac - tylko co ze znieksztalceniamia - jak sie ma dobre ucho??Czy z samego radia to jakos goni??Duza roznica??Sam mysle nad tym - zeby radio mialo wyjscie na wzmak to bym sie nie zastanawial - boje sie, ze wydam kaske a wielkiej roznicy nie bedzie gdyz koncoweczka w radiu moze nie dzwignac.

graf78
10-02-06, 20:50
Wzmak jakis podpinales(fabryczne radio niestety nie ma wyjscia ale moze z klosnikowych mozna sygnal wziac - tylko co ze znieksztalceniamia - jak sie ma dobre ucho??Czy z samego radia to jakos goni??Duza roznica??Sam mysle nad tym - zeby radio mialo wyjscie na wzmak to bym sie nie zastanawial - boje sie, ze wydam kaske a wielkiej roznicy nie bedzie gdyz koncoweczka w radiu moze nie dzwignac.

Ja mam radio wymienione na duzo lepsze z wyjsciami i oczywiscie zasilanie idzie z osobnego wzmacniacza, jesli chcesz miec glosniki pod radio kup jakies tanie o wysokiej skutecznosci, bez zwrotnicy tylko z malym kondensatorem w kablu do tweetara ( mimo to nie wiem czy seryjne radio wystarczny). Jesli chcesz koniecznie miec radio seryjne mozesz tez zastowac modul wyjsc liniowych xetec cos takiego robi - wyjscia glosnikowe przeksztalca na sygnal do wzmaka-czytalem o tym ale nie sprawdzalem. Jesli masz jakies pytania to pisz na priv naglosnilem juz kilka aut. Pozdrawiam

kijas
14-02-06, 12:48
Jesli mam być szczery to zacznij od wymiany radia bo to co jest słabiutkie.... a później zajmij się nagłośnieniem. Jakość głośników w tych samochodach to dno więc i wymiana tego elementu jest niezbędna. Jak co mogę służyć radom na priv.

Pozd.M.

ppm702
14-02-06, 16:23
wątek z technicznego właśnie frunie na Car-Audio

lukas-comp
14-02-06, 23:58
ja przod mam bardzo dobry blaupunkta, a tyl kupowalem wlasny, sony, poniewaz nic nie bylo! :/
na wiosne trzeba wykonac nowa instalke do tylu i podlaczyc wzmacniacz + sub
niestety radyjko fabryczne jest tragiczne jesli chodzi o moc wyjsciowa, dlatego na starcie trzeba je wymienic