Zobacz pełną wersję : Głośniki do 7gen
Witam
Czy ktoś wymieniał głosniki ( przód i tył ) wersja trzydrzwiowa.
Czy potrzebne są jakieś reduktory. ?
pzdr
Wojtek
lukas-comp
09-02-06, 08:06
z tylu mam sony xplody i nic nie zmienialem :D
Ja zmienialem przod, wywalilem org mega pascie (glosniki waza mniej niz kable) i zamontowalem zestaw AXTON CA 2.18, dwie 16tki + tweetrery potrzebne sa 2 pierscienie dystansowe z MDF-u i mata wygluszajaca. Piescienie zrobisz sam, MDF z OBI+wyzynarka, a komplet mat kosztuje kolo 50zl. Efekt super dla mniej wymagajacych to nie potrzeba suba. Tylne glosni odlaczylem bo sie rozwniec do niczego nie nadaja. Pozdrawiam
Wzmak jakis podpinales(fabryczne radio niestety nie ma wyjscia ale moze z klosnikowych mozna sygnal wziac - tylko co ze znieksztalceniamia - jak sie ma dobre ucho??Czy z samego radia to jakos goni??Duza roznica??Sam mysle nad tym - zeby radio mialo wyjscie na wzmak to bym sie nie zastanawial - boje sie, ze wydam kaske a wielkiej roznicy nie bedzie gdyz koncoweczka w radiu moze nie dzwignac.
Wzmak jakis podpinales(fabryczne radio niestety nie ma wyjscia ale moze z klosnikowych mozna sygnal wziac - tylko co ze znieksztalceniamia - jak sie ma dobre ucho??Czy z samego radia to jakos goni??Duza roznica??Sam mysle nad tym - zeby radio mialo wyjscie na wzmak to bym sie nie zastanawial - boje sie, ze wydam kaske a wielkiej roznicy nie bedzie gdyz koncoweczka w radiu moze nie dzwignac.
Ja mam radio wymienione na duzo lepsze z wyjsciami i oczywiscie zasilanie idzie z osobnego wzmacniacza, jesli chcesz miec glosniki pod radio kup jakies tanie o wysokiej skutecznosci, bez zwrotnicy tylko z malym kondensatorem w kablu do tweetara ( mimo to nie wiem czy seryjne radio wystarczny). Jesli chcesz koniecznie miec radio seryjne mozesz tez zastowac modul wyjsc liniowych xetec cos takiego robi - wyjscia glosnikowe przeksztalca na sygnal do wzmaka-czytalem o tym ale nie sprawdzalem. Jesli masz jakies pytania to pisz na priv naglosnilem juz kilka aut. Pozdrawiam
Jesli mam być szczery to zacznij od wymiany radia bo to co jest słabiutkie.... a później zajmij się nagłośnieniem. Jakość głośników w tych samochodach to dno więc i wymiana tego elementu jest niezbędna. Jak co mogę służyć radom na priv.
Pozd.M.
wątek z technicznego właśnie frunie na Car-Audio
lukas-comp
14-02-06, 23:58
ja przod mam bardzo dobry blaupunkta, a tyl kupowalem wlasny, sony, poniewaz nic nie bylo! :/
na wiosne trzeba wykonac nowa instalke do tylu i podlaczyc wzmacniacz + sub
niestety radyjko fabryczne jest tragiczne jesli chodzi o moc wyjsciowa, dlatego na starcie trzeba je wymienic