Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy ASO robi przekręty?

mzungu86
07-03-09, 13:21
Witam, byłem wczoraj odwiedzić serwis WIELICAR w celu zakupu MTF-u, wszystko pięknie ładnie się odbyło z tym wyjątkiem, że serwisant nie miał oleju w małych oryginalnych buteleczkach 1L tylko w bańkach 20 litrowych więc poszedł mi przelać do jakiegoś mniejszego pojemnika, samej czynności przelewania nie obserwowałem gdyż nie poszedłem za serwisantem... jak myślicie jakie jest ryzyko, że serwisant wlał mi jakiś inny olej niż MTF????:confused:

A tak przy okazji to jest gdzieś na forum instrukcja albo jakieś szczegóły dotyczące czynności związanych z wymianą MTF-u w skrzyni nie licząc tej w manualu?? bo nie mogę znaleźć w "szukaj"

DamianPietras
07-03-09, 14:04
ryzyko zawsze istnieje :) najlepiej jeśliby wymienili ci sami ten olej, potem możesz dochodzić jakiś roszczeń.

mzungu86
07-03-09, 14:10
najlepiej jeśli wymieniliby ci sami ten olej, potem możesz dochodzić jakiś roszczeń.

noo racja:/ ułapczywiłem się na 40zł bo w firmie kryzys i mam miesiąc bezpłatnych wakacji i pomyślałem, że każdy grosz się przyda:/

Slawkowski
07-03-09, 14:12
najlepiej jeśli wymieniliby ci sami ten olej, potem możesz dochodzić jakiś roszczeń.

tym bardziej, ze sama wymiana oleju w skrzyni u nich to "groszowa" sprawa patrzac na to jak czesto ja sie wykonuje.

teg
07-03-09, 17:14
Ta, groszowa - w Bydgoszczy 80zł, a litr oleju za 67zł. Mnie sprzedali w litrowych i powiedzieli, że do tej pory mieli w 20-litrowych i przelewali, więc nie wiem po co szukać dziury w całym :)

Slawkowski
07-03-09, 20:26
to zadzwon do gorzowskiego ASO, bo cos droga ta Bydgoszcz.
ja za olej (2 l.) z wymiana placilem jakos ok. 155 zl.
jak na wymiane co 70 tys. km nie jest to jakis nie wiadomo jaki wydatek. poza tym przy wymianie oleju ASO wymienia tez podkladke pod korkiem.