Zobacz pełną wersję : imobilajzer
Witam posiadam civica 5d Ma9 mam w nim imobilajzer w pastylce. Z tego co sie orientowałem takie same były w V gen. i zeby go odłaczyc trzeba poszukac czarnej skrzynki na przewodzie idacym od tego czujnika co sie przykłada ta pastylke i z niej wychodza dwa kable nalezy je złaczyc ze soba i imobilajzer odłaczony. Ale u mnie nie ma zadnej skrzynki od tego czujnika wychodza 3 kabelki i ida prosto do ECU. Da sie to jakos odłaczyć???
zapoznaj się z zasadami interpunkcji i napisz posta zrozumiale, a nie jak jeden bełkot. Wtedy będziemy myśleć o sposobie pomocy Ci.
zapoznaj się z zasadami interpunkcji i napisz posta zrozumiale, a nie jak jeden bełkot. Wtedy będziemy myśleć o sposobie pomocy Ci.
Sorki za ten bełkot ale pisałem to na szybko!! juz zmieniłem
Skrzynka musi być i pewnie jest, tylko jej nie znalazłeś, bo jest w bardzo sprytnym miejscu schowana.
Odpowiadając na pytanie, da się. Bo dziś miałem podobną akcję ratunkową z odłączaniem immobiliser`a.
Jest to na tyle skomplikowane, że lepiej zlecić to osobie która ma o tym pojęcie (w moim przypadku forumowicz Kościech)
Da się wszystko, ale to nie takie proste jak Ci się wydaje.
to nakierujcie mnie mniej wiecej jak to wykonac troche na elektryce sei znam takze mysle ze nie bede miał problemów
musisz zmierzyć co się pojawia na kablach, kiedy i dopiero wtedy kombinować co to jest i skąd się bierze. Takie nakierowanie przez internet jest niewykonalne.
ok bede próbował najpier wmusze znalesc ta czarna skrzynke
który to rok hondy??
jak przed liftem to nie znajdziesz czarnej skrzynki
95r przed liftem no i własnie nie zalazłem tej skrzyneczki jak go mozna inaczej odłaczyć
zdejmij plastik przy prawej nodze pasażera tam gdzie jsst fabryczny ecu i zobacz czy przypadkiem do niego nie jest przykręcony drugi moduł prawie takie samej wielkości. Do modułu wchodzi oryginalna wiązka ta do ECu samochodu a dopiero z tego immo wyczodzi przejściówka i wpina się ją do fabrycznego ECU. Sprawdź to najpierw i jeśli to jest taki immo to po więcej info zapraszam na pw bo nie będe tu sie rozpisywał jak obejść immobiliser ;).