Zobacz pełną wersję : civic VI gen. - światła
Witam
Jako, że mam zamiar kupic civica i strasznie mi sie podoba V gen coupe mam pewien problem. Strasznie ciezko jest znaleźć cos w dobrym stanie z konca produkcji dlatego przymierzam sie do kupienia VI gen. i tu jest problem jako, ze cale auto jak najbardziej mi sie podoba to przednie swiatła są poprostu paskudne (wg mnie - o gustach sie nie dyskutuje) i nie wiem czemu kojarza mi sie z lanosem :/ spotkaliscie może w sieci jakies zdjecia z przeróbkami takich swiateł? a może da sie jakos latwo zaadoptowac z V gen? :D
a może da sie jakos latwo zaadoptowac z V gen?
nie no dobry jestes kolego...:D:D:D
pierwszy post! i od razu pytania...
a przywitać się trzeba, rozejrzeć po forum, zobaczyć jak inni modzą hanki.....
pomysłów na przednie światła jest mnóstwo
aha i nie grzesz porównując hankę z lamusem
po pierwsze vgen coupe z 95 roku nie jest trudno znaleźć w bardzo dobrym stanie, ceny o 11tysia w góre i napewno cos znajdziesz
ale to co chcesz zrobić VI gen....... spotkasz się z nagetaywną opinią
maciek070188
07-03-09, 15:40
dziwne chcesz robic modyfikacje troche bez sensowne
wszystko da sie zrobic, widzialem juz civica ze swiatlami od yarisa, od skyline wiec i z V gena tez sie da zrobic
nie porównuj takiego cuda do l... aż bo sie pisać takie wyrazy....... a jesli swiatła uważasz za brzydkie ??!! to przedłóż maskę żeby je troche zakryć dorzuć brewki wrzuć angel Eyes
Wystarczy lampki przerobić na ala Type-R i już efekt jest całkiem inny ;) Popatrz na forum jak to wygląda :] A w ogóle już kozak to VI gen. po lifcie z ala Type-R, ale ciężko dorwać takie Coupe :(
MAGNES_CivicVI
13-03-09, 14:44
Szukaj lepiej V gena i nie rob wies tuningu z VI:eek:
Dokładnie, nie niszcz tych lamp i nie wieszaj żadnych berwek!! Albo kup V gena albo VI i po jakimś czasie Ci się spodobaja:) jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma:)
tomalacivic
24-03-09, 22:38
Hej!! wszystkim co do lamp kolego w VI gen to jedynie proponuje ci zmienic na soczewki tak jak ja to zrobilem ale nie dla tego ze wygladaja jak w lanosie tylko ze bardzo mi sie podobaja soczewkii dla tego zmienilem a co do przerobienia na v gen to odradzam ci lipa bedzie.
wisnia8686
24-03-09, 23:17
tez miałem V gena i jedyne co mnie odstraszało zeby kupic 6 gen to te paskudne lampy sa poprostu fuj :/ mam teraz 6 gena i jedyne czego nie moge przebolec to lamp ehhh :/
Co wy macie taki problem z tymi lampami 6gen ?
Może i są brzydkie, może i się wielu osobom nie podobają ale mają jedną podstawową zaletę w porównaniu do lamp z 5gen. ŚWIECĄ !!! czego nie można powiedzieć o seryjnych świeczkach z 5gen.
A co do lamp z 6gen to możesz je przerobić ala TypeR, widziałem gdzieś w necie środki lamp pomalowane pod kolor auta i też nawet w miarę ciekawie to wyglądało.
masz 3 wyjscia do wyboru:)
1. kup kilka kilo szpachli i zrob "bad look i'm your father":D lub profeska z dospawaniem brewek :D lol
2. kup 5 gena
3.kup 6 gena, zbieraj na lift i znajdz lampki ala typeR
Pozdro
No a dla mnie nie ma jak seryjna lampa w poliftowych 6genie :)
Miód dla oka, z lamp ala TypeR już się wyleczyłem.
Ogólnie przeróbki tych lamp to średni pomysł, o soczewce nie wspominając..
MAGNES_CivicVI
27-03-09, 19:09
No a dla mnie nie ma jak seryjna lampa w poliftowych 6genie
o tak sa piekne:)