PDA

Zobacz pełną wersję : Tłumik końcowy - dylematy kupującego

Chemiczny
06-03-09, 19:00
Witam
padł mi końcowy tłumik w samochodzie (silnik D16B2)

Stanąłem przed wizją zmiany bo już raz był spawany a tym razem uwaliła się rura przy puszce.

Mam do wyboru - Izawit 250 PLN z montażem
Bosal 590 na zamówienie bo nie ma na miejscu plus montaż :confused: ale to już wolę OEM,
OEM w salonie 500 netto

Mój mechanik radzi jakiś swój wynalazek do któego ma dostęp na którym pojeżdżę na pewno 2-3 lata 160 PLN

w gre wchodzi jeszcze Ulter dedykowany ale drogi i głośniejszy niż seria a nie chcę za bardzo - pzyrostów i tak nie będzie.

Może być jeszcze używany końcowy jakiś ze szrotu - ale to loteria ile pojeździ.

Co radzicie ????

mirasek
06-03-09, 19:36
Ja wierze w asmet :D jak szukasz po taniości i w miare trwałego to będzie ok, środkowy ma prawie 3 lata i 70 tys.km bez żadnych oznak rozlatywania sie, końcowy jeszcze świeży. 140+160zł. Ogólnie działa.

abarth81
07-03-09, 17:36
w gre wchodzi jeszcze Ulter dedykowany ale drogi i głośniejszy niż seria a nie chcę za bardzo - pzyrostów i tak nie będzie. ja ma i jest głósniejszy o jakieś 25-35% od serii za to jakość wysmienita 2 rok na aucie i po dwóch latach jazdy po solance jak drogowcy szykują mi co zime zero śladów korozji na chromowanej końcówce jak i na samym tłumiku a montaz plug and play

Chemiczny
09-03-09, 19:13
skończyło się na Izawit - 250 z montażem - 2 lata gwarancji na piśmie -
w czasie jazdy jak seria nie głośniej niż OEM Hondy.
Przy gaszeniu silnika tak jak by pierdnął - może się musi przepalić żeby osiągnąć docelowe warunki pracy??

W każdym razie mam gwarancję na piśmie i będzie źle to będę reklamował.