Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zaspawnie klapy, a tablica w zderzaku?

protec95
05-03-09, 11:50
Witam,jestem nowym posiadaczem hondy civic 95r coupe protec.
Właśnie powoli zaczynam robić przy niej blacharke i lakier.
Ostatnio gdzies to widziałem i kusi mnie zeby tak samo zrobić przy mojej Hani.
A mianowicie zaspawać tylnią klape na gladko a w zderzak wmontować jakoś ramke na tablice rejestracyjną.
Zderzak jest z włókna szklanego i nie wiem jak to zrobić zeby było w nim wglebienie na ramke i lamke oświetlającą tablice.Szukałem jakiś ramek razem juz z taką lampką oświetleniową wtedy mogłbym ewentualnie zrobić tak ze bedzie w zderzaku wypukłość tam gdzie bym ją zamontował ale nic takiego nie znalazłem,szukałem też calego tylniego zderzaka z tym miejscem na ramke ale tez nic.
Prosze o pomoc i z góry dziekuje za wszystkie pomysly.
Mam jeszcze jedno pytanie,bede chciał tez zrobić z przodu maske z lekkim bad lockiem ale mam ładne lampy ringowe i nie wiem czy to bedzie ładnie wyglądać, ? może ktoś widział albo sam ma coś podobnego?
Pozdrawiam

woPo
05-03-09, 12:16
Ja mam dobry pomysł.
Z takimi wizjami to zamień Civic'a na Golfa i wtedy te modyfikacje, które planujesz będą jak najbardziej na miejscu :confused:

sebush
05-03-09, 12:18
http://www.allegro.pl/item565186110_lampka_tablicy_rejestyracyjnej_mala_ uniwersal.html, co do badlooka mi osobiscie sie w hondzie nie podoba

eXcential
05-03-09, 13:37
Witam,jestem nowym posiadaczem hondy civic 95r coupe protec.
Właśnie powoli zaczynam robić przy niej blacharke i lakier.
Ostatnio gdzies to widziałem i kusi mnie zeby tak samo zrobić przy mojej Hani.
A mianowicie zaspawać tylnią klape na gladko a w zderzak wmontować jakoś ramke na tablice rejestracyjną.
Zderzak jest z włókna szklanego i nie wiem jak to zrobić zeby było w nim wglebienie na ramke i lamke oświetlającą tablice.Szukałem jakiś ramek razem juz z taką lampką oświetleniową wtedy mogłbym ewentualnie zrobić tak ze bedzie w zderzaku wypukłość tam gdzie bym ją zamontował ale nic takiego nie znalazłem,szukałem też calego tylniego zderzaka z tym miejscem na ramke ale tez nic.
Prosze o pomoc i z góry dziekuje za wszystkie pomysly.
Mam jeszcze jedno pytanie,bede chciał tez zrobić z przodu maske z lekkim bad lockiem ale mam ładne lampy ringowe i nie wiem czy to bedzie ładnie wyglądać, ? może ktoś widział albo sam ma coś podobnego?
Pozdrawiam

Kolego nie psuj tego ładnego autka, zostaw serie

Kamillor
05-03-09, 14:32
Ja mam dobry pomysł.
Z takimi wizjami to zamień Civic'a na Golfa i wtedy te modyfikacje, które planujesz będą jak najbardziej na miejscu

Hehe bardzo dobrze powiedziane, swietny pomysl:)

sublove
05-03-09, 15:34
...bede chciał tez zrobić z przodu maske z lekkim bad lockiem ale mam ładne lampy ringowe...

Jeżeli chodzi o "bad lock" to ja życzę "good luck"

bcn
05-03-09, 16:28
bedzie "bad lock" i juz nigdy nie bedziesz dobry

dimo
05-03-09, 16:29
Ani bad look ani klapa gładka... nie sadze aby na tym forum ktos podzielal Twoja wizje "tuningu"... przespij sie z tematem, mam nadzieje ze Ci przejdzie...

bcn
05-03-09, 16:32
no wlasnie, a moze my jestesmy za bardzo jdm, a za malo rozumiemy francuska szkole tjuniku?:rolleyes:

LechuLK
05-03-09, 17:00
Kolegi pierwszy post więc wcześniej pewnie nie przeglądał za dużo forum. Dobra rada to nie rób tego swojej Hani. Ludzie nieraz kupują auta tak przerobione i chcą je przywrócić to normalnego stanu a ty sam chcesz zniszczyć swoje auto:confused:

maciek070188
05-03-09, 17:01
daj se spokuj kolego szkoda auta bedzie wiejski tuning to bylo modne 5 lat temu a w hondzie nie pasuje i tak

tomiek
05-03-09, 18:02
Tak jak wcześniej zostało powiedziane, na tym forum zostaniesz sam z takimi pomysłami. Oczywiście mozesz tak zrobić jak chcesz, ale musisz być przygotowany na słowa krytyki.
Tutaj wyznaje się "czystość stylu", że tak powiem.
Odnośnie Twoich pytań.
Możesz zainwestować w jakiś body kit (tylny zderzak) z miejscami na rejestracje. Ewentualnie mozesz przymocować samą rejestrację do zderzaka przy pomocy wkrętów lub cienkiej ramki a oświetlić ją jakimiś małymi led lampkami. Trzeba by takich poszukać i już.
Co do bad look'a to wydaje mi się, że światła typu "angel" ś ana tyle ładne, a civic V gen ma na tyle ładna maskę, która i tak wygląda groźnie, ze nie musisz juz tego robić.
Zobaczymy, co wyjdzie. Może być ciekawie...

protec95
06-03-09, 01:42
Heh ,nie bedzie juz bad locka bo w sumie to był raczej pomysł mojego znajomego lakiernika który bedzie mi pomagał przy lakierowaniu:)).Poprostu musze jakoś delikatnie naciągnać maske zeby nie było tak duzego prześwitu miedzy maską a lampami , z tyłu też wszystko narazie zostanie tak jak jest a jak przybedzie mi funduszy to zainwestuje w jakiś ładny zderzak, narazie jutro wymieniam łozysko oporowe a potem poprawiamy lakier,maskujemy te dziury stanowoczo za duże miedzy maską a lampami, potem jakieś ładne kółka albo oddam do renowacji atsy które teraz sie kręcą.Dziekuje za słowa krytki które przywróciły mi trzeźwe myslenie:) a ja z tym bad lockiem wyskoczyłem tak bo mnie wkurzają te szczeliny miedzy lampami a klapa maski ale juz mam pomysł jak to zrobić zeby było ładnie:)Mam jeszcze pytanie ile można wyciągnąć z silnika d15b2 obecnie jest około 130 i póki co to mi wystarczy ale lubie wiedzieć wiecej :)

przepraszam za błędy ale jest późna pora i ja też jestem juz troche zmęczony.. ;) Pozdrawiam

drypaul
06-03-09, 08:24
1. Jakim cudem masz D15B2 w coupe?
2. Jakim cudem masz D15B2 130KM (a może to chodziło o 130km/h)?

sublove
06-03-09, 08:26
Mam jeszcze pytanie ile można wyciągnąć z silnika d15b2 obecnie jest około 130 i póki co to mi wystarczy ale lubie wiedzieć wiecej

Rozumiem, że mówisz o momencie obrotowym tudziez VMAX...?

tomiek
06-03-09, 12:07
Z D15B2 można wyciągnąć niwiele poniżej 110 KM i koniec.
Jeśli masz qpe to masz D15B7 102 KM na wejściu. Z tego silnika można "wyciągnąć" nieco więcej, ale myślę, ze na ten temat było już sporo opisów na forum. Wystarczy, ze poczytasz sobie dział "nasze hondy" i poszukasz takich z tytułem D15B7, śledząc zmiany jakich dokonali właściciele.
Ten temat, w którym teraz piszemy, dotyczył Twoich pomysłów na body kit.
Pozdrowienia.

protec95
06-03-09, 23:07
Mała pomyłka z tym D15b2, hmm tzn powiem tak,miałem prawo sie pomylić a dziś autko juz po wymianie łożyska a znajomy magik mechanik wszystko mi już mniej wiecej wytłumaczył co i jak z tym silnikiem i powiem tyle ze to nie jest d15b2:) a i nie chodziło mi o 130km/h tak grzecznie odpowiem koledze,autko ma napewno nie mniej niż te 125 KM :) bo niedawno dało rade hondzie crx ze 130 konnym silnikem także wszystko jednym słowem zmierza ku lepszemu.Jak wszystko bedzie zrobione tak jak ma być to wrzuce zdjęcia i pojade na hamownie.Narazie razem z kilkoma znajomymi będziemy tworzyć i myśle ze efekt końcowy będzie wystarczający żeby pokazać autko szerszej publiczności :) Pozdrawiam.

Kamillor
07-03-09, 09:51
Mała pomyłka z tym D15b2, hmm tzn powiem tak,miałem prawo sie pomylić a dziś autko juz po wymianie łożyska a znajomy magik mechanik wszystko mi już mniej wiecej wytłumaczył co i jak z tym silnikiem i powiem tyle ze to nie jest d15b2 a i nie chodziło mi o 130km/h tak grzecznie odpowiem koledze,autko ma napewno nie mniej niż te 125 KM bo niedawno dało rade hondzie crx ze 130 konnym silnikem także wszystko jednym słowem zmierza ku lepszemu.Jak wszystko bedzie zrobione tak jak ma być to wrzuce zdjęcia i pojade na hamownie.Narazie razem z kilkoma znajomymi będziemy tworzyć i myśle ze efekt końcowy będzie wystarczający żeby pokazać autko szerszej publiczności Pozdrawiam.

To podaj symbol silnika i wszystko bedzie jasne:) skoro objechales CRX to znaczy ze musiszmiec dlubniete D16? :))

tomiek
07-03-09, 14:09
D16Z9 prawdopodobne.
Masz napisane na bloku silnika. Sprawdź i wszyscy będą już wiedzieli.

Xploid
07-03-09, 14:26
fuuuu, temat fuuu :)

motul1
17-03-09, 21:56
Takie mody typu gładka klapa sprawdzają się może na festiwalach piosenki biesiadnej w wolkswagenie golfie 2 z naklejką z tyłu na szybie typu SONY itp. ale nie w hondach przemyśl to!!!!!!!!!!!

radar1607
17-03-09, 23:00
Motul nie stresuj się, kolega już przemyślał i zrezygnował. Czytaj temat.

mellucci
17-03-09, 23:14
nie rob tego kolego ja juz zakupilem z taka klapa moje autko i tez narzekam ladniej w orginale by wygladało odradzam naprawde

olszes
18-03-09, 01:58
nie rob tego kolego ja juz zakupilem z taka klapa moje autko i tez narzekam ladniej w orginale by wygladało odradzam naprawde
i...

mellucci nie stresuj się, kolega już przemyślał i zrezygnował. Czytaj temat.
:D

ukman
20-03-09, 12:58
A ja was w ogole nie rozumiem. Kolega sie po prostu pyta, jak mozna rozwiazac problem z rejestracja, gdzie moze dostac taki zderzak albo przerobic go samodzielnie. Jego pytanie nie brzmialo "Mam zamiar zrobic cos takiego, doradzcie czy warto..." Skoro jemu sie podoba to niech sobi robi co chce.... W koncu to jego Honda, i kupiona za jego zarobione pieniadze. Takze moja odpowiedz brzmi - XChetnie bym ci pomogl ale nie wiem sam. ale pochwal sie jak juz to wszystko ogarniesz... pozdro

tomiek
20-03-09, 14:35
Proponuję zamknąć ten temat. Do niczego juz nie prowadzi ta dyskusja...

gruszkin
21-03-09, 13:55
poczekaj tomiek i moderatorZy z zamknięciem tematu! ja chce wiedziec jak wyciągnął z tego swojego silnika 130KM;].
ale jakby co jeździłem chwile CRXem z d15b2 w automacie xD.może takiego spotkales;).

RobertSz1981
21-03-09, 16:25
Ja kupilem auto z zaszpachlowana klapa i mi .... sie podoba :p mozecie mnie jechac ze to nie w Waszym stylu, ze auto skrzywdzone, zebym kupil golfa ale szczerze powiedziawszy guzik mnie to intere bo autem jezdze ja i mnie sie ma podobac a Wam nie musi :)

pozdrawiam

dimo
21-03-09, 18:40
Robert cieszymy sie z Twojego szczescia:D
Moze niech autor tematu wrzuci foto co z ta jego klapa a pozniej juz temat zamknac w ******