Zobacz pełn± wersję : przegub????
Witam,mam EG9 z ABS-em i chcę wymienić przegub,pytanie dotyczy pier¶cienia ABS-u a mianowicie czy ten pier¶cień da się zdj±ć ze starego przegubu i założyć na nowy???:confused
Misiekemeryt160
04-03-09, 23:28
a nie możesz zmienić przegubu na taki sam??
Kupiłem nowy przegub ale bez tego pier¶cienia,kole¶ w sklepie powiedział że ten pier¶cień się przekłada,wszystkie parametry tego nowego przegubu s± takie same jak w starym tylko tego pier¶cienia brak.
Misiekemeryt160
04-03-09, 23:56
skoro ci powiedzia że da się to sciagn±ć i przełozyć to spróbuj to zorbić. Lub możesz poszuakć tez w "sam naprawiam" cos więcej o tym.
Spoko pomysł z tym ''sam naprawiam'',zaraz zerknę może co¶ jest na ten temat.
da sie bez problemu zbic ze starego przegubu pierscien tylko pamietaj że ten nowy który kupiłes to już zamiennik i może minimalnie odbiegać rozmiarem zewnetrznym, dobrze pomierz przegub bo zdarza sie że pier¶cień pęka przy wbijaniu na przegub
skolopendra
05-03-09, 14:46
kole¶ w sklepie powiedział że ten pier¶cień się przekłada,wszystkie parametry tego nowego przegubu s± takie same jak w starym tylko tego pier¶cienia brak.
lepiej oddaj i kup np na allegro jest pod dostatkiem
np:
http://moto.allegro.pl/item555054818_przegub_honda_civic_crx_prelude_1_4_ 1_5_1_6_2_0.html
Sprawa załatwiona.Wczoraj wymieniłem przegub,bez problemu udało się zdj±ć ze starego pier¶cień,na nowym miał minimalny luz ale kilka małych spawów i trzymał się elegancko.Po złożeniu wszystko gra.Stary zostawiłem sobie na miarę,jak by komu¶ buło to potrzebne to mogę podać wymiary.