PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z odpalaniem - Imobilajzer wariuje

Ferdi
07-02-06, 01:59
Witam

Od niedawna mam Civica 1,5 z 1992r jak go kupiłem miał na desce rozdzielczej zamontowany imobilajzer do ktorego przystawia sie taki dzinks, kontrolka gasnie i odpala silnik. A jak tego sie nie zrobiło to zabłysły tylko kontrolki i nic sie nie działo. I byłem jego szczęśliwym posiadaczem aż do wczoraj. Gdy postanowiłem wymienić w nim żaróweczke podświetlającą regulacje dmuchawy. Podczas wymiany żarówki kabelki od zapalniczki się zwarly i oczywiscie wywalilo bezpiecznik i załączyła się sama z siebie kontrolka przy imobilajzerze. Wymienniłem wiec bezpiecznik i wszystko poskładałem spowrotem. Dzis rano odpalam civika i nic. Odbezpieczam imobilajzer kontrolka gaśnie, wkładam kluczyk zapalaja się kontrolki i gasna po chwili, wszystko sie ładuje jak zwykle ale jak przekręcam dalej kluczyk zeby odpalil wszystko gaśnie i włancza się imobilajzer niewiem czy się tam cos przepalilo, czy jakiś bezpieczik. Chciałem nawet odłączyć całkiem imobilajzer ale niemam pojecia jak? Ma ktoś jakiś pomysł, podpowiedź? Co może być czyzby padl mi imobilajzer?

Rikoo
07-02-06, 08:33
to do dzialu zabezpieczenia i tam laduje

Ferdi
07-02-06, 23:15
Melduje ze furke naprawilem i wszysto jest juz ok
i mysle ze mozna juz zamknac tego posta

pozdrawiam wszystkich

wunat
07-02-06, 23:16
ale moze sie pochwalisz jak ?

Ferdi
07-02-06, 23:23
Jasne ze sie pochwale. :)
Dwa dni siedzialem w aucie i sprawdzalem wszystko pokolei, przewertowalem ksiazke "sam naprawiam civic" i jakis poradnik obslugi i prawie cale forum przejrzalem. I przed chwila znalazlem na forum ze moze to byc powod akumulatora ze jest slaby, nie podejrzewalem tego bo swiecily mi wszystkie swiatla kontrolki tak jak zawsze wydawalo sie wszystko ok a wczesniej chodzil caly czas bezproblemu na mrozie odpalal. Ale stwierdzilem ze sprawdze niezaszkodzi podpiac innego akumulatora. Wiec podpiolem odpalam i rogal na twarzy Hania znowu dziala.