Zobacz pełną wersję : Tylne siedzenia się tłuką :/
Dzisiaj ponad 1,5h wybebeszałem cały bagażnik, tylną pólkę, kombinowałem, sprawdzałem, wyjeździłem 30km... Werdykt: denerwujące mnie puki i stuki dochądzą z tylnej kanapy. Kiedy opuszczę tylne siedzenia, odgłosy zanikają. Ktoś siedzi z tyłu - cisza. Myśałem że ocierają o półkę, ale też nie... Ktoś miał taki problemik i może zna gotowe, łatwe i proste rozwiązanie? :)
ty ja mam podobnie jak ktos siedzi cisza a ja kjade sam to tłucze sie cos z tyłu musze sprawdzic u siebie
Hey... Mam to samo... Wydaje mi sie ze to może być wina tych uchwytów co zamykają siedzenia... Jutro spróbuje je okleić taśmą szmaciana... Może to pomorze...Spróbujcie to zrobić u siebie...
Pozdrawiam
Kamil
no ja jutro to sprawdze i cos bede kombinował
a dodam ze mialem zamontowana cala kanape od hondy poliftowej i tam nie zatrzaskiwalo mi sie bo uchwyty byly za krotkie i wtedy była cisza jak makiem zasiał:D:D
pozdr
Kamil
a to dlatego ze po 99 roku sa inne mocowania tylnych oparc :P ale jutro zobaczymy
Nie jestem sam w bólu :D Też mi się wydaje, że to zatrzski. Inne rzeczy też się lekko tłukły, ale zamocowałem/usunąłem/wyciszyłem... Pozostały już chyba tylko fotele. Jutro też owinę taśmą i sprawdzę.
ja tez jestem zainteresowany czy pomogło:D
Witam. Nie wiem czy u Was jest tak samo ale mi sie coś z tyłu też tłucze jak jadę po nierównościach. Byłem na przeglądzie, wszystko mi sprawdzili i jest ok a tłucze się dalej. Musze sprawdzić ten fotel :)
Dzisiaj autko odstawione do mechanika (wymiana skrzyni biegów...), więc już nie sprawdzę :) Czekam z nadzieją na innych, sam mogę sprawdzić w sobotę.
u mnie to nie sa fotele gdyz zkładałem i jezdizłę mpo tych samych dziurach i dale jsei tłucze na próbe wlozyłem work piasku do bagaznika i była cisz czyli mam cos z zawieszeniem podejzewam ze cukierki
darkBLUEkefir
05-03-09, 12:52
u mnie w vitku bylo to samo, to wina uchwytow ktore trzymaja kanape, tych co z podlogi wychodza, byly poluzowane i powyginane i dzwonily piszczaly whatever denerwowaly badz co badz ;)
wlozyłem work piasku do bagaznika i była cisz czyli mam cos z zawieszeniem podejzewam ze cukierki
A próbowałeś wybebeszyć wszystko z bagażnika? Może tłuc się np. ta tektura pod wykładziną, może tłuc się podnośnik w tym styropianie...
u mnie w vitku bylo to samo, to wina uchwytow ktore trzymaja kanape, tych co z podlogi wychodza, byly poluzowane i powyginane i dzwonily piszczaly whatever denerwowaly badz co badz
Mocowanie oglądałem, są proste, ale spróbuję je dokręcić.
A próbowałeś wybebeszyć wszystko z bagażnika? Może tłuc się np. ta tektura pod wykładziną, może tłuc się podnośnik w tym styropianie...
juz doszedłem co było gdyz mam do tej dykty przykreconego Suba i na dołkach cała dykta tłukła sie o koło jak ktos siadłz tyłu oparcie docisnełu suba do koła i była cisza ale znalażłem stary fotel i wydarłem z niego gąbke i obiłem cał tekture od spodu i cisza jak makiem zasiał :D
Heh to samo u mnie stuki puki ale jak tylko sam jadę
wydarłem z niego gąbke i obiłem cał tekture od spodu i cisza jak makiem zasiał
Moja jest już podklejona przez poprzedniego właściciela :)
Panowie, panie, problem CHYBA rozwiazany. Obkleiłem mocowania (te na których zatrzaskują się zamki oparć) taśmą izolacyjną, jest cicho. Od czasu do czsu cośtam uszłyszę, ale jest nieporównywalnie lepiej. Kilka dni pojeżdżę i posłucham, ale chyba już po kłopocie.